Περιφέρεια Αττικής: Προγραμματική σύμβαση για τη διαμόρφωση του κόμβου Τατοΐου και Δροσίνη κοντά στην Αττική Οδό

Προγραμματική σύμβαση, προϋπολογισμού 540.000 ευρώ για τη διαμόρφωση του κόμβου Τατοΐου – Δροσίνη πλησίον της Αττικής Οδού, συνυπέγραψαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στρ. Σαραούδας, ενώ συζήτησαν για την πορεία των υπό κατασκευή έργων καθώς και για τα αναγκαία στη νέα προγραμματική περίοδο.

Το έργο αναμένεται να συμβάλει στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και στην ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Συγχρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας μέχρι το ποσό των 458.800 ευρώ και από πόρους του Δήμου για το υπόλοιπο των 81.200 ευρώ.

Με αφορμή τη δρομολόγηση του έργου, ο περιφερειάρχης επισήμανε: «Θέτουμε τις προϋποθέσεις να δημιουργηθεί στην είσοδο της πόλης ο κόμβος της οδού Τατοΐου με την Αττική Οδό. Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, η διευκόλυνση της ροής της κυκλοφορίας και η ομαλή της διαχείριση. Η ολοκλήρωση του κόμβου συμβάλλει στην ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών που βελτιώνουν το κυκλοφοριακό φόρτο και εκσυγχρονίζουν το οδικό δίκτυο».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος χαρακτήρισε το έργο πολύ σημαντικό για την πόλη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτάχυνση των διαδικασιών που επέφεραν τη σύμβαση για την υλοποίησή του.

«Είναι ένα απαραίτητο έργο για την είσοδο στην πόλη μας, που ήταν να γίνει από το 2008 και τώρα θα γίνει πραγματικότητα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας», τόνισε ο κ. Σαραούδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος