«Πεπόνια τσέπης»: Νέα πρωτοπόρα παραγωγή στο Κιλκίς (video)

Για τα «πεπόνια τσέπης» που καλλιεργεί στο χωράφι του στο Κιλκίς και χωράνε σε μια χούφτα μίλησε ο αγρότης-παραγωγός Παναγιώτης Γιλτίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις 6».

Το μέγεθος αυτών των φρούτων κυμαίνεται από ένα καρύδι ώς ένα μπαλάκι τένις, και με την πρώτη ματιά μοιάζουν …ψεύτικα.

Τα φρούτα αυτά που καλλιεργεί αγρότης στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς μπορεί να είναι μικρά σε μέγεθος, ωστόσο το άρωμα και η γεύση τους είναι ικανά να απογειώσουν τον ουρανίσκο.

Επιπλέον, ο παραγωγός ήδη γνωστός για το γεγονός ότι μεγαλώνει τα οπωροκηπευτικά στο χωράφι του με κλασική μουσική, αποφάσισε να δοκιμάσει τη νέα αυτή καλλιέργεια των ιδιαίτερων αυτών πεπονιών και το αποτέλεσμα φαίνεται να τον δικαιώνει.

«Είναι ένας σπόρος που έφτασε στα χέρια μου από έναν παππού από το Ισραήλ. Οι άνθρωποι εκεί ασχολούνται ευλαβικά με την καλλιέργεια των καρπουζιών και των πεπονιών. Έκανα αρχικά διστακτικά τη δοκιμή και φέτος βλέπω ότι είμαστε σε καλό δρόμο», λέει ο παραγωγός.

Το συγκεκριμένο πεπόνι δεν ξεπερνά σε βάρος τα διακόσια γραμμάρια, θυμίζει -στην όψη μόνο- καρπούζι κι έχει την εσωτερική ανατομία ενός κλασικού του είδους: μαλακή υφή και σπόρια στη μέση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος