Πέντε συλλήψεις για περιστατικά οπαδικής βίας στη Χαλκίδα – Τούς «καίνε» ευρήματα από εφόδους της ΕΛ.ΑΣ

Σε πέντε συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού προχώρησε η ασφάλεια στη Χαλκίδα για την εμπλοκή τους σε δύο ξεχωριστά περιστατικά οπαδικής βίας, που συνέβησαν με διαφορά λίγων ωρών το ένα από το άλλο, τα οποία έφερε στο φως χθες η ΕΡΤ. Τα ευρήματα στα σπίτια των συλληφθέντων, τους «καίνε».

Πρόκειται για τρεις οπαδούς του Παναθηναϊκού και δύο του Ολυμπιακού. Η μία υπόθεση αφορά αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε 31 Ιανουαρίου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα όταν δύο άτομα επιτέθηκαν σε ένα 28χρονο οπαδό του Παναθηναϊκού ενώ ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του με τη φίλη του. Τον τραυμάτισαν με μαχαίρι και τον απείλησαν να μην καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία γιατί θα έκαναν κακό στην οικογένειά του. Για το περιστατικό συνελήφθη τότε ένας 41χρονος οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού και η σύντροφος του.

Την επόμενη μέρα πέντε οπαδοί του ΠΑΟ επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο την ώρα που ήταν έξω από γυμναστήριο της Χαλκίδας, τον χτύπησαν με σφυρί στο κεφάλι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Η Ασφάλεια Χαλκίδας συνδύασέ τα δύο περιστατικά και έκανε εφόδους σε τρία σπίτα στη Χαλκίδα και στον Ωρωπό. Στο σπίτι του 41χρονου οπαδού του Ολυμπιακού βρήκε αρκετά «λάφυρα» περίπου δέκα, όπως καπέλα, κασκολ και φανέλες αντίπαλων ομάδων και άλλα 20 στα σπίτια των οπαδών του Παναθηναϊκού. Βρήκαν επίσης και κάποια πολεμοφόδια που χρησιμοποιούσαν για τις επιθέσεις. Οι πέντε συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στον εισαγγελέα Χαλκίδας.

Ρεπορταζ Γ. Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος