Πειθαρχικός έλεγχος για παραβάσεις του κώδικα δικηγόρων στις αποκαλούμενες τηλεδίκες

Αυτεπάγγελτη παρέμβαση που εκκινεί πειθαρχική διαδικασία κατά παντός υπευθύνου δικηγόρου για τις αποκαλούμενες τηλεδίκες, επι εκκρεμών υποθέσεων, έκανε σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου.

Με αυτή άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά παντός υπευθύνου (in rem) για παραβάσεις του κώδικα δικηγόρων σχετικά με συμμετοχή σε δημόσιες τηλεοπτικές συζητήσεις για εκκρεμείς υποθέσεις στη Δικαιοσύνη.

Η δίωξη δεν είναι προσωποποιημένη αλλά ο αρμόδιος εισηγητής θα κληθεί να εξατομικεύσει τις κατηγορίες, σε έναν κατάλογο δικηγόρων που εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει τους 20.

Ο πειθαρχικός έλεγχος αφορά προφανώς υποθέσεις όπως αυτή της 33χρονης μητέρας από την Πάτρα ή και άλλες που απασχολούν επί μακρόν την επικαιρότητα. Σε αυτό το πλαίσιο το πειθαρχικό συμβούλιο θα ζητήσει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς αντίγραφα εκπομπών των τελευταίων 2 ετών προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή δικηγόρων , για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, σε αυτές.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος