«Πειρατές» συνδρομητικής τηλεόρασης: Απολογούνται τη Δευτέρα στον ανακριτή – Πώς δρούσαν

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκαν σήμερα 11 συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι ανήκουν στη συμμορία των “πειρατών” συνδρομητικής τηλεόρασης που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πατρών μετά από τρίμηνη παρακολούθηση. Όλοι τους πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα το πρωί στον ανακριτή.

Το κέρδος της συμμορίας υπολογίζεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία οκτώ χρόνια στην Ελλάδα και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Η οργάνωση διέθετε παράνομο λογισμικό και προμήθευε με δικούς του αποκωδικοποιητές τους πελάτες του. “Έσπαγε” τις συνδρομητικές πλατφόρμες και αναμετέδιδε παράνομα τηλεοπτικά προγράμματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 13.000 άτομα βρίσκονται στο πελατολόγιο της εγκληματικής οργάνωσης σε όλη την Ελλάδα, ενώ η ζημιά στις τρεις συνδρομητικές εταιρείες ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρωί της Πέμπτης έγιναν 10 συλλήψεις σε Αθήνα και Πάτρα, ενώ αναζητούνται δέκα ακόμη συνεργοί τους. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο 42χρονος αρχηγός, ο υπαρχηγός, ο ταμίας, οι ενδιάμεσοι πωλητές και όλα τα ηγετικά στελέχη. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, ο αρχηγός ταξίδευε τουλάχιστον μία φορά το μήνα στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία και την Κύπρο και εκεί μετέφερε το “μαύρο χρήμα”.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ξέπλεναν το “μαύρο χρήμα” μέσω της αγοράς ακινήτων, της ίδρυσης ατομικών εταιρειών και μέσω στοιχηματικών εταιρειών.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος