Πειραιάς: Νεκρός 19χρονος από κατανάλωση αλκοόλ σε νυχτερινό κέντρο

Χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε 19χρονος τα ξημερώματα έξω από νυχτερινό κέντρο επί της οδού Χαϊδαρίου στα Καμίνια.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να του κάνουν ανάνηψη, ωστόσο κατέληξε από ανακοπή, πιθανόν ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ.

Ωστόσο, τα ακριβή αίτια θανάτου του θα διαπιστωθούν από τη νεκροψία – νεκροτομή και τις τοξικολογικές εξετάσεις που ήδη έχουν παραγγελθεί.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΕΚΑΒ, το Κέντρο κλήθηκε τα ξημερώματα προκειμένου να μεταβεί στο νυχτερινό κέντρο και έσπευσε άμεσα. Ενώ σημειώνεται: «Στο σημείο εφτασε κινητή μονάδα με γιατρό και παρέλαβαν τον νεαρό χωρίς αισθήσεις. Τον μετέφεραν στο Τζάνειο νοσοκομείο στις 5:15. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης από τους γιατρούς των ΤΕΠ αλλα δεν τα κατάφερε. Η ώρα θανάτου δηλώθηκε στις 6:20. Διενεργείται νεκροψία – νεκροτομή και τοξικολογικές εξετάσεις».

Έξω από το ίδιο κατάστημα μετά από προληπτικούς ελέγχους που προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψη δύο μπράβων ηλικίας 37 και 42 ετών, καθώς κατείχαν όπλα ενώ επίσης προέβαλαν και σθεναρή αντίσταση, οι οποίοι μάλιστα φέρονται να ήταν μέλη οργάνωσης γνωστού μαφιόζου στην περιοχή που εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιασμών καταστημάτων.

Από την Ασφάλεια Πειραιά διερευνώνται τα ακριβή αίτια θανάτου του νεαρού και αν είναι αποτέλεσμα υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ ή αν προηγήθηκε κάποιο επεισόδιο.

Στη θέα των αστυνομικών οι συλληφθέντες προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, βγάζοντας ο καθένας από ένα πιστόλι.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια, από τα οποία το ένα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί στις 12 Ιουνίου 2020 από αστυνομικό, καθώς και 20 φυσίγγια που περιέχονταν στις γεμιστήρες αυτών.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες περιλαμβάνεται σε δικογραφία για εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών, ενώ και οι δύο έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις, απειλές, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τη ρατσιστική βία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Στην αυτόφωρη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 37 και 42 ετών προχώρησαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον Πειραιά, καθώς κατείχαν όπλα ενώ επίσης προέβαλαν και σθεναρή αντίσταση.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων της ανωτέρω Υπηρεσίας, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ωστόσο στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, εξάγοντας ο καθένας από ένα πιστόλι.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια, από τα οποία το ένα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί την 12-06-2020 από αστυνομικό, καθώς και 20 φυσίγγια που περιέχονταν στις γεμιστήρες αυτών.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες περιλαμβάνεται σε δικογραφία για εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών, ενώ και οι δύο έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις, απειλές, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τη ρατσιστική βία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Ρεπορτάζ ΕΡΤ: Θοδωρής Παναγιωτίδης, Ειρήνη Κυρίτση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος