Πάτρα: Στο μικροσκόπιο του τμήματος ανθρωποκτονιών βίντεο από τη νοσηλεία του παιδιού (video)

Υπό διερεύνηση οι θάνατοι των μικρότερων παιδιών της οικογένειας, νέος κύκλος καταθέσεων για το θάνατο της 9χρονης.

Συντετριμμένος έφθασε στην 18η τακτική ανακρίτρια, ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος είχε δώσει αγώνα μαζί με την ομάδα του, στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, προκειμένου να κρατήσει ζωντανή την 9χρονη.

Όπως δήλωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών: «Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματική μάχη για να σώσουμε την Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε να τη θωρακίσουμε και της εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

Ο διευθυντής της ΜΕΘ, βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, έδωσε τετράωρη κατάθεση για τις συνθήκες νοσηλείας του παιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ζητήσει να τοποθετηθεί κάμερα ασφαλείας στο δωμάτιο της 9χρονης με αφορμή «αιφνίδια δυσεξήγητα επεισόδια». Επιπλέον, είχε ζητήσει από τη μητέρα να μετρά τους σπασμούς της κόρης της και έχει ήδη δώσει στο τμήμα Ανθρωποκτονιών που διενεργεί την έρευνα, βίντεο από το δωμάτιο νοσηλείας.

Η 18η τακτική ανακρίτρια, έδωσε εντολή για άνοιγμα του τάφου και ανάσυρση της ηλεκτρονικής συσκευής μαζί με την οποία θάφτηκε το άτυχο παιδί. Άμεση ήταν η αντίδραση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης Όθων Παπαδόπουλος, θεωρεί ότι γίνεται άδικα κι ότι θα δημιουργήσει υπερασπιστικούς ισχυρισμούς αντί για επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος της.
Καθοριστική για τη διαλεύκανση του θανάτου της 9χρονης θεωρείται η τετράωρη κατάθεση στις ανακριτικές αρχές του διευθυντή της Εντατικής Παίδων, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας. Πρόκειται για τον επιστήμονα που κούραρε την 9χρονη και ζήτησε να μπει κάμερα ασφαλείας στο δωμάτιο νοσηλείας. Παράλληλα, δόθηκε εντολή από την ανακρίτρια να ανοιχτεί ο τάφος του παιδιού ώστε να πάρουν το τάμπλετ, με σκοπό τον εντοπισμό στοιχείων.

Η ανάλυση τριχών της 9χρονης, θα μπορούσε να δείξει πόσες φορές της είχε χορηγηθεί κεταμίνη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ιατροδικαστών, ενώ για τα άλλα δύο παιδιά, θεωρεί βέβαιο ότι ο θάνατος τους προήλθε επίσης από εγκληματική ενέργεια.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων ανέφερε ότι: «Ειδικά για το δεύτερο παιδί, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο».

Πάτρα: Στο μικροσκόπιο του τμήματος ανθρωποκτονιών βίντεο από τη νοσηλεία του παιδιού (video)
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στο πλευρό της κατηγορουμένης, είναι η μητέρα της και η αδελφή της, οι οποίες την επισκέφθηκαν στην φυλακή.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, είναι σε μέτρια ψυχολογική κατάσταση, σχετικά ψύχραιμη, δεν έχει διάθεση να φάει και δεν προαυλίζεται, ενώ από σήμερα έχει τηλεόραση στο κελί της για να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Ο Κωνσταντίνος Ζάρδας, συνήγορος της κατηγορουμένης δήλωσε πως η αγωνία της είναι ότι βρίσκεται στη φυλακή αδίκως.

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει νέος κύκλος καταθέσεων από γιατρούς και νοσηλευτές τεσσάρων νοσοκομείων στα οποία είχε νοσηλευτεί το άτυχο παιδί.

Ηλεκτρονικά ίχνη

Οι αρχές σπεύδουν να ανιχνεύσουν τα στοιχεία από το τάμπλετ που θάφτηκε μαζί με την 9χρονη.Θα αναζητήσουν ψηφιακά στοιχεία και θα κάνουν έρευνες για το που μπορεί να προμηθεύτηκε την κεταμίνη η κατηγορουμένη.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Γιάννης Σουλιώτης

Επιμέλεια: Ειρήνη Βασάλου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος