Πάτρα: Πλημμύρισε το παραλιακό μέτωπο (video)

Μεγάλα προβλήματα έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο κατά μήκος της παραλιακής ζώνης της Πάτρας εξαιτίας της δυνατής βροχόπτωσης και των θυελλωδών ανέμων που επικράτησαν στην περιοχή σήμερα τα ξημερώματα. Η θάλασσα ενώθηκε με τις αυλές σπιτιών και καταστημάτων με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν.

Σε ορισμένα σημεία το οδόστρωμα έχει καταστραφεί και δέντρα έχουν πέσει.

Οι δυνατοί άνεμοι και το κύμα έβγαλαν πέτρες και χαλίκια από τη θάλασσα τα οποία έχουν «πνίξει» τον δρόμο.

Σχεδόν όλη η παραλιακή της πόλης έχει υποστεί ζημιές αφού και σε Παραλία, Ιτιές και Πλαζ έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και πτώσεις δέντρων με την πυροσβεστική και τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας του Δήμου να επιχειρούν συνεχώς. Ζημιές έχει υποστεί και ο παραλιακός δρόμος στη βόρεια πλευρά της Πάτρας, στην περιοχή της Αγυιάς.

Από τις 3 τα ξημερώματα σήμερα, οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων επιχειρούν στην περιοχή των Ιτεών, με μηχανικό εξοπλισμό που διαθέτουν ο Δήμος και η ΔΕΥΑΠ, για να καθαρίσουν τους δρόμους και τα φρεάτια από τα φερτά υλικά που κατέβασαν τα ρέματα και ξέβρασε η θάλασσα, μετά τη χθεσινή μεγάλη νεροποντή.

Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν εργαζόμενοι των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας με τρία (3) σάρωθρα, τρία (3) αποφρακτικά της ΔΕΥΑΠ.

Παρόντες, για το συντονισμό της επιχείρησης καθαρισμού, είναι οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Αναστασίου, Χρήστος Κορδάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Νίκος Τσιμογιάννης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν σε εγρήγορση κι επιχειρησιακή ετοιμότητα για να παρέμβουν όπου αλλού χρειαστεί, αφού η κακοκαιρία συνεχίζεται.

Ρεπορτάζ: Α. Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος