Πάσχα με περιοριστικά μέτρα — Σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα (video)

Με κατάνυξη, λαμπρότητα, αλλά και περιορισμούς λόγω της πανδημίας γιορτάστηκε η Ανάσταση του Θεανθρώπου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το αναστάσιμο φως ζέστανε τις καρδιές, έφερε πιο κοντά τους ανθρώπους και αναθέρμανε τις ελπίδες για γρήγορη λύτρωση από το φονικό ιό.


Την τιμητική τους σε όλη την Ελλάδα έχουν οι ψησταριές και οι φούρνοι για το παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού, με τους πολίτες πάντως, να είναι υποχρεωμένοι να περάσουν τη γιορτινή μέρα σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ειδικότερα, υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα σε υπαίθριο χώρο, ενώ συστήνεται σε όλους η διενέργεια self-test. Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο εντός της περιφέρειας κατοικίας και γίνεται με την αποστολή μηνύματος με τον κωδικό 6, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 10 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι λόγω της πανδημίας, η αναστάσιμη ακολουθία έγινε στις 9 το βράδυ του Μ. Σαββάτου στο προαύλιο των εκκλησιών, με την τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η Ακολουθία της Αναστάσεως και εν συνεχεία η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Το παρών έδωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και πλήθος πιστών. Κοινός παρονομαστής στα πασχαλινά μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, η προσδοκία της απελευθέρωσης από τα δεινά της πανδημίας.

Πηγές: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος