Πάρος – Πυρκαγιά: Υπό έλεγχο οι εστίες στον Μώλο

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην περιοχή Μώλος της Πάρου, όπου μέχρι τις πρωϊνες ώρες επίγειες και ενάεριες δυνάμεις έδιναν μάχη για να σβήσει και η τελευταία εστία. Οι αναζωπυρώσεις από το βράδυ της Δευτέρας ήταν συνεχείς με ριπές από ανέμους ισχύος άνω των 6 Μποφόρ.

Πριν από το μεσημέρι αποσύρθηκαν τα δύο αεροσκάφη καθώς ο στόχος να μην επεκταθεί η φωτιά πέρα από την χορτολιβαδική έκταση επετεύχθη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο μετά τις 21:30 στους πρόποδες του Αγίου Αντωνίου, κοντά στο μοναστήρι που βρίσκεται εκεί, από την πλευρά του Μώλου και του Καλόγερου και στη συνέχεια κινήθηκε με κατεύθυνση το Πίσω Λιβάδι, χωρίς πάντως να απειλήσει κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν. Δημιουργήθηκαν πάνω από δύο μέτωπα. Όπως τόνισε ο κ. Κωβαίος, «ο κίνδυνος που υπήρχε για το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου –στο οποίο δεν υπήρχαν άνθρωποι–, καθώς και για κάποια σπίτια, έχει αποφευχθεί».

ΕΡΤ 1- Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος