Παρέμβαση Ντογιάκου για τη λίστα των υποκλοπών

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» σχετικά με παρακολουθήσεις συγκεκριμένων προσώπων μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργός , υπουργοί της κυβέρνησης , στελέχη της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε, με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία πρώτος μάρτυρας θα κληθεί να καταθέσει, στο πλαίσιο της έρευνας, ο εκδότης της εφημερίδας, δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης.
Ο εκδότης – δημοσιογράφος θα κληθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει και αφορούν το επίμαχο δημοσίευμα που αναφέρεται σε λίστα προσώπων που βρέθηκαν υπό παρακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βαξεβάνης κλήθηκε ήδη από την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου σε κατάθεση, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να δηλώνει ότι επιθυμεί να επισκεφτεί αύριο τον ίδιο τον κ. Ντογιάκο.

Επιπλέον, αναμένεται να εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες οι οποίοι ενδεχομένως προταθούν από τον εκδότη ή προκύψουν από την έρευνα.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος