Παρεμβάσεις της ΠΟΕΕΤ σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς – Διαπιστώσεις εργασιακών παραβάσεων

Κύκλο πανελλαδικών επισκέψεων – παρεμβάσεων – ελέγχων, (μαζί με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας) έχει ξεκινήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό – Τουρισμό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η Ομοσπονδία μας ξεκίνησε τις περιφερειακές επισκέψεις σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς.

Πρώτος σταθμός τα Χανιά Κρήτης όπου μαζί με το Εργατικό Κέντρο και το πρωτοβάθμιο σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Χανίων συνοδεύσαμε την τοπική επιθεώρηση εργασίας σε ελέγχους σε επιχειρήσεις!

Διαπιστώθηκε πως εργαζόμενοι απασχολούνται σε ημέρες ανάπαυσης (ρεπό) επιβεβαιώνοντας πλέον τον κανόνα που μιλά για εργασία 7 ημέρες την βδομάδα, ενώ μετά από ώρα δεν μπορούσαν να συνεχιστούν οι έλεγχοι γιατί το tablet της επιθεώρησης εργασίας σταμάτησε να έχει πρόσβαση στο «ΕΡΓΑΝΗ»!

Θέλουμε να αναφερθούμε στη μοναδική επιθεωρήτρια εργασίας στον ν. Χανίων που προσπαθεί κάτω από αντίξοες συνθήκες να κάνει τη δουλειά της! Φανταστείτε όμως πως για όλο το νομό Χανίων υπάρχει μία επιθεωρήτρια!!

Στην σύσκεψη που έγινε με τα σωματεία όλης της Κρήτης και των Εργατικών κέντρων του νησιού αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του κλάδου μας και κατατέθηκαν προτάσεις για την επίλυση τους.

Όλος ο φάκελος θα παραδοθεί στον υπουργό εργασίας στην επικείμενη συνάντηση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος