ertnews.gr

Παρελάσεις: Νέα έκκληση ειδικών «να μην μετατραπεί η 28/10 σε τραγωδία υπερμετάδοσης covid»

20/10 12:29
Παρελάσεις: Νέα έκκληση ειδικών «να μην μετατραπεί η 28/10 σε τραγωδία υπερμετάδοσης covid»

«Παρελάσεις μόνο με ισχυρή επιδημιολογική παρατήρηση που δεν σημαίνει μόνο διαγνωστικά τεστ αλλά περιορισμούς και μάσκες», είναι η θέση του πνευμονολόγου Στέλιου Λουκίδη ο οποίος συγκλίνει με τη νέα έκκληση του διευθυντή β´ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Καπραβέλος επανέλαβε ότι «βράζει όλη η Βόρεια Ελλάδα και συνέστησε «η παρέλαση να γίνει χωρίς θεατές στη θεσσαλονίκη και η Δοξολογία παρουσία μόνο εμβολιασμένων».

Η μάσκα δεν έχει καταργηθεί σε χώρους συγχρωτισμού δήλωσε ο Στέλιος Λουκίδης, καθηγητής Πνευμονολογίας (ΕΚΠΑ και Πνευμονολογική Εταιρεία), ο οποίος αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα για τρίτη δόση εμβολίου σε ηλικιωμένους και άτομα από ευπαθείς ομάδες.

«Είναι καθαρή η γεωγραφική κατανομή, τα κρούσματα είναι λιγότερα στο νότιο τμήμα της χώρας, εκεί όπου η εμβολιαστική κάλυψη έχει ψηλότερο ποσοστό, είπε ο κ. Λουκίδης.

«Ενισχύσεις αναμένονται και από την Αθήνα γιατί δεν πρέπει άλλα νοσήματα να αγνοηθούν», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Ο Νίκος Καπραβέλος περιέγραψε την κατάσταση ως εξής:

Δεν είναι τα κρούσματα πλέον, είναι ο αριθμός των νοσηλευόμενων. 100 νοσηλεύονται στο «Παπανικολάου», οι 30 είναι διασωληνωμένοι. 30 κλίνες ΜΕΘ είναι καλυμένες και επιπλέον, το 70% των περιστατικών είναι σε βαριά κατάσταση, συμπλήρωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

Πηγή:ΕΡΤ- Εκπομπή «Συνδέσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version