Παρελάσεις: Νέα έκκληση ειδικών «να μην μετατραπεί η 28/10 σε τραγωδία υπερμετάδοσης covid»

«Παρελάσεις μόνο με ισχυρή επιδημιολογική παρατήρηση που δεν σημαίνει μόνο διαγνωστικά τεστ αλλά περιορισμούς και μάσκες», είναι η θέση του πνευμονολόγου Στέλιου Λουκίδη ο οποίος συγκλίνει με τη νέα έκκληση του διευθυντή β´ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Καπραβέλος επανέλαβε ότι «βράζει όλη η Βόρεια Ελλάδα και συνέστησε «η παρέλαση να γίνει χωρίς θεατές στη θεσσαλονίκη και η Δοξολογία παρουσία μόνο εμβολιασμένων».

Η μάσκα δεν έχει καταργηθεί σε χώρους συγχρωτισμού δήλωσε ο Στέλιος Λουκίδης, καθηγητής Πνευμονολογίας (ΕΚΠΑ και Πνευμονολογική Εταιρεία), ο οποίος αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα για τρίτη δόση εμβολίου σε ηλικιωμένους και άτομα από ευπαθείς ομάδες.

«Είναι καθαρή η γεωγραφική κατανομή, τα κρούσματα είναι λιγότερα στο νότιο τμήμα της χώρας, εκεί όπου η εμβολιαστική κάλυψη έχει ψηλότερο ποσοστό, είπε ο κ. Λουκίδης.

«Ενισχύσεις αναμένονται και από την Αθήνα γιατί δεν πρέπει άλλα νοσήματα να αγνοηθούν», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Ο Νίκος Καπραβέλος περιέγραψε την κατάσταση ως εξής:

Δεν είναι τα κρούσματα πλέον, είναι ο αριθμός των νοσηλευόμενων. 100 νοσηλεύονται στο «Παπανικολάου», οι 30 είναι διασωληνωμένοι. 30 κλίνες ΜΕΘ είναι καλυμένες και επιπλέον, το 70% των περιστατικών είναι σε βαριά κατάσταση, συμπλήρωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

Πηγή:ΕΡΤ- Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος