Παράταση των συμβάσεων των «εργαζομένων Covid» ζητούν Περιφέρεια και δήμοι της Αττικής

Την παραμονή των συμβασιούχων, ως απολύτως απαραίτητη για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας κρίσιμων υπηρεσιών για την προστασία της υγείας των πολιτών, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης σε επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ.

Μάλιστα, ζητά η παράταση των συμβάσεων να πραγματοποιηθεί μέσω σχετικής νομοθετικής ρύθμισης κατ΄αναλογία της πρόσφατης ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία ανανεώθηκαν οι συμβάσεις του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού που υπηρετεί σε φορείς αρμοδιότητας του Υπ. Υγείας.

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για εργαζομένους που έχουν αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία και η συνδρομή τους κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ.

Τα παραπάνω αποτελούν κοινό αίτημα Περιφέρειας και Δήμων της Αττικής στη διαρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη. Επίσης, προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε να ζητηθεί από την κυβέρνηση η παράταση των συμβάσεων του προσωπικού που απασχολείται σε φορείς αρμοδιότητας του Υπ. Υγείας μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Κατά τη σύσκεψη ο κ. Πατούλης υπογράμμισε και τη σημασία μοριοδότησης σε όλους τους συμβασιούχους, ώστε να κάνουν χρήση της σχετικής εμπειρίας σε μελλοντικές προκηρύξεις για τη στελέχωση φορέων της Αυτοδιοίκησης με μόνιμο προσωπικό.

Της σύσκεψης προηγήθηκε συνάντηση του περιφερειάρχη με εκπροσώπους των συμβασιούχων στα γραφεία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της οποίας τους εξέφρασε τη συμπαράσταση του αλλά και τη βούλησή να συνδράμει και μέσω των νομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Σ΄αυτό το πλαίσιο ο κ. Πατούλης απέστειλε σχετική επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών με κοινοποίηση στον Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη, με την οποία ζητά να εφαρμοστεί κατ΄αναλογία και στους ΟΤΑ το άρθρο τρία του Ν.4917/2022, σύμφωνα με το οποίο, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, παρατείνονται οι συμβάσεις του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού που προσελήφθη σε φορείς του Υπουργείου Υγείας για τις ανάγκες της πανδημίας, έως τις 31.12 του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος