Παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:00 στο υπ. Εργασίας των απολυμένων εργασιακών συμβούλων στην ΔΥΠΑ

Array

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας καλούν τους  συναδέλφους τους, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των απολυμένων συμβασιούχων εργασιακών συμβούλων, στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, πρώην ΟΑΕΔ.

Οι διαμαρτυρόμενοι καταγγέλλουν ότι  ενώ επί του πρακτέου κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, απολύθηκαν σε μια νύχτα έπειτα από 8 μήνες εργασίας, με διαδικασίες ελέγχου που χαρακτηρίζουν πρόχειρες και αδιαφανείς. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους πρόκειται για αιφνίδια απόλυση με συνοπτικές διαδικασίες σχεδόν των μισών από τους 540 εργασιακούς συμβούλους οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί πανελλαδικά στις κατά τόπους υπηρεσίες.

Οι απολυμένοι διεκδικούν την επαναπρόσληψη τους  και την ανανέωση των συμβάσεων τους. Ζητούν επίσης μόνιμη και σταθερή εργασία για την ενίσχυση των τοπικών ΚΠΑ, ώστε να ανασάνουν οι εξουθενωμένοι μόνιμοι υπάλληλοί τους και να επιτευχθεί η καλύτερη καταγραφή και αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος