Παρασκευής: Υπό εξέταση η τηλεργασία, σύντομα ανακοινώσεις – Θωμαΐδης: Κορύφωση στο δεκαήμερο με 2.000 κρούσματα στην Αττική (video)

Tο μέτρο της τηλεργασίας ως τρόπο μείωσης της διασποράς του κορονοϊού λόγω συνωστισμού, ανέφερε ως ένα από τα μέτρα υπό συζήτηση που έχουν τεθεί, ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας Δημήτρης Παρασκευής μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο».

Σημείωσε πως θα εξεταστεί και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ο ίδιος σημείωσε ότι και άλλα μέτρα υφίστανται ήδη για τους χώρους εργασίας, συμπεριλαμβανομένου αυτού της αναγκαιότητας για δύο rapid test ανά εβδομάδα.

Απαντώντας για το αν συζητείται περαιτέρω lockdown τύπου Αυστρίας για τους ανεμβολίαστους, είπε πως ήδη υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί και τυχόν περισσότεροι δεν θα ήταν εφαρμόσιμοι και ενδεχομένως να είχαν και αρνητικές συνέπειες.

Για τα σχολεία είπε πως τα κρούσματα σε αυτές τις ηλικίες παραμένουν σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες και η αύξηση των συρροών αφορά τις περιφερειακές ενότητες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης επεσήμανε ότι στην Αττική παρατηρείται αύξηση της τάξης του 50% στα λύματα στις δύο περασμένες και την τρέχουσα εβδομάδα το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό. Εκτίμησε ότι την ερχόμενη εβδομάδα τα κρούσματα τα στην Αττική θα αυξηθούν πάνω από 1700, ανάλογα και με τα τεστ.

“Μετά από ένα μήνα θα δούμε την κορύφωση σε ΜΕΘ και θανάτους”

Οι επιβαρυμένες περιοχές θα δώσουν σημαντικά κρούσματα τις επόμενες μέρες και σύμφωνα με τα στοιχεία το επόμενο δεκαήμερο αυτό θα ολοκληρωθεί. “Εφόσον στην Αττική δούμε 2000 κρούσματα, συνολικά στην επικράτεια θα έχουμε πάνω από 9.000-9.500 κρούσματα” είπε και εξήγησε πως εφόσον το επόμενο δεκαήμερο κορυφωθεί το κύμα της πανδημίας ως προς τα κρούσματα, η αντίστοιχη κορύφωση σε ΜΕΘ και απώλειες θα αποτυπωθεί μετά από ένα μήνα.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος