Παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας της ΕΣΗΕA στα δημόσια ΜΜΕ – Το σχόλιο της ΕΡΤ

Όχι μόνον παράνομη αλλά και καταχρηστική έκρινε το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών τη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μη μεταδοθεί το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 12.00 το μεσημέρι και να καθυστερήσει η έναρξη του δελτίου στις 15.00.

Η ΕΣΗΕΑ ανήγγειλε αιφνιδιαστικά τη στάση εργασίας χθες το απόγευμα παραβλέποντας το γεγονός ότι ο νόμος ορίζει ρητά ότι για να είναι νόμιμη κάθε απεργία θα πρέπει να έχει προαναγγελθεί τουλάχιστον ένα 24ωρο νωρίτερα. Έωλη όμως κρίθηκε από το δικαστήριο και η αιτιολόγηση της στάσης, καθώς δεν αναφέρθηκαν οι συγκεκριμένοι λόγοι που θεμελιώνουν τα απεργιακά αιτήματα, ούτε διατέθηκε το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Τόσο τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ όσο και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν τη διοίκηση της ΕΡΤ ότι έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό, καθώς το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 -στην οποία δεν είχε προκηρυχθεί στάση εργασίας- μεταδόθηκε και και από άλλα κανάλια της ΕΡΤ.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης οφείλει πρωτίστως να διευκρινίσει ότι στηρίζει τις θεσμικές και οικονομικές διεκδικήσεις των εργαζόμενων. Ωστόσο η Διοίκηση τονίζει ότι δεν προτίθεται στο εξής να ανεχθεί καταχρηστικές πρακτικές του παρελθόντος, εξού και κατέφυγε στη Δικαιοσύνη, η οποία την δικαίωσε πλήρως κρίνοντας παράνομη και καταχρηστική της στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΡΤ τονίζει επίσης ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων και τα συνδικαλιστικά σωματεία της ΕΡΤ για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης που θα προασπίζει τα συμφέροντά τους.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΕΡΤ, που έσυρε τις δημοσιογραφικές μας Ενώσεις στα δικαστήρια, για να κρίνουν ως παράνομη και καταχρηστική τη στάση εργασίας, που προκηρύξαμε χτες σε όλα τα δημόσια μέσα, ζητώντας την άμεση ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στα δημόσια μέσα.

Στη συνέχεια, και αφού το δικαστήριο δεν είχε εκδώσει ακόμη την απόφασή του και η στάση των δημοσιογράφων βρισκόταν σε εξέλιξη, η διοίκηση της ΕΡΤ έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσω της ΕΡΤ-3, μεταδίδοντας το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-3 από την ΕΡΤ-1.

Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτες οι μέθοδοι που μετέρχεται η διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να απαξιώσει τις δυναμικές διεκδικήσεις των δημοσιογράφων, που αγωνίζονται για τα θεσμικά και οικονομικά δικαιώματά τους.

Για αυτές τις ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ έχει ήδη ενημερωθεί η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και έχει προσκληθεί στην Αθήνα η Πρόεδρος κυρία Dominique Pradalié.

Τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των συναδέλφων και δε θα ανεχτούν οποιαδήποτε προσβολή του δικαιώματος των εργαζόμενων στην απεργία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος