Παπαευαγγέλου: Η διασπορά δεν έχει ακόμα ελεγχθεί – Η ξεγνοιασιά θα αργήσει να έρθει (video)

Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας εμφανίζει ύφεση σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της επικράτειας τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης. Την τελευταία εβδομάδα διαγνώσθηκαν στη χώρα μας 9.500 κρούσματα εκ των οποίων τα μισά εντοπίστηκαν μέσω αυτοδιαγνωστικών τεστ σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας.. Πρόσθεσε ότι ο μέσος κυλιόμενος όρος τωντελευταίων επτά ημερών μειώθηκε στα 13 νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, στο μισό δηλαδή από τα μέσα Απριλίου.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών έχει αισθητά μειωθεί με τον μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας να είναι στις 174 την ημέρα ενώ 2.200 άτομα νοσηλεύονται με Covid σε όλη τη χώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που νοσηλεύονται αφορά σε ανεμβολίαστους είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό να πειστούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ότι το σημαντικότερο φάρμακο που μπορούμε να τους προσφέρουμε, το πιο ισχυρό όπλο προστασίας είναι το εμβόλιο. Εκανε ακόμα γνωστό ότι οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν κατά 15% και ότι οι προβλέψεις μιλούν για σημαντική αποσυμπίεση τις επόμενες μέρες.

Σημείωσε ότι η διάμεση ηλικία είναι τα 36 έτη κάτι που δείχνει ότι η διασπορά συνεχίζεται σε νέα μη εμβολιασμένα άτομα ενώ παρατηρείται σημαντική μείωση σε όλη την επικράτεια στα κρούσματα σε ενηλίκες άνω των 60 ετών. Η κ. Παπαευαγγέλου πρόσθεσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό με περισσότερα από 13.500 ενεργά κρούσματα σε όλη την επικράτεια ενώ δεν λείπουν και οι νέες εξάρσεις σε διάφορες περιοχές όπως η Κατερίνη και η Ρόδος.

Η διασπορά δεν έχει ακόμα ελεγχθεί είπε το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων τονίζοντας ότι η ξεγνοιασιά θα αργήσει να έρθει και μέχρι τότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. “Ναι, φέτος μια σημαντική μερίδα έχει εμβολιαστεί, είμαστε μακριά όμως από το επιθυμητό τείχος ανοσίας” ανέφερε. Πρόσθεσε ότι ξαφνιάζουν την επιτροπή οι συζητήσεις για το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες και υπογράμμισε ότι αυτές  παραμένουν το πιο σημαντικό μέτρο ατομικής προστασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος