Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Οι επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ (video)

Array

Οι επικεφαλής της νεολαίας της ΟΝΝΕΔ και του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησαν και αντιπαρατέθηκαν στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ. «Η ασφάλεια του φοιτητή, του καθηγητή και κάθε εργαζομένου στα Πανεπιστήμια δεν θα έπρεπε να είναι θέμα διχαστικό, είπε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου ενώ από την πλευρά του ο  Γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Βλαχάκης αναφέρθηκε στα «εκατομμύρια που ξοδεύονται για κάμερες και Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αντί να δοθούν χρήματα στη φοιτητική μέριμνα και να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις.

«Στο Πολυτεχνείο όπου σπουδάζω, έχει μείνει το μισό προσωπικό», είπε ο κ. Βλαχάκης, ενώ ο Ορφέας Γεωργίου επέμεινε ότι «πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα, όταν κρεμώνται ταμπέλες στα κεφάλια πρυτάνεων».

«Μια χώρα έχει αστυνομία στα Πανεπιστήμια, η Τουρκία», απάντησε ο Γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τα πανεπιστήμια και επιδιώκει σκηνικό έντασης. «Στο ΑΠΘ η κυβέρνηση προσπαθούσε να μας κατηγορήσει για επίθεση με βαριοπούλα, στην βιλιοθήκη που σήμερα είναι κλειστή γιατί μπήκαν νερά και δεν υπάρχουν χρήματα για εργολάβο», είπε ο κ. Βλαχάκης.

«’Εχετε γίνει ο καλύτερος δυσφημιστής των ελληνικών πανεπιστημίων», είπε απευθυνόμενος στον συνομιλητή του και πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ ο οποίος και απάντησε ότι «έστω κι αν μιλάμε για εξαιρέσεις, έχουν μαζευτεί πάρα πολλές».

«Ξέρω ότι ξεβολεύονται οι μειοψηφίες που τόσα χρόνια προσπαθούσαν να επιβληθούν στις πλειοψηφίες.  Εάν υπάρξει εισβολή σε αίθουσα δικαστηρίου ο δράστης συλλαμβάνεται, αλλά στα Πανεπιστήμια όχι; », απάντησε ο Ορφέας Γεωργίου.

«Ποτέ δεν ρωτήθηκε η ακαδημαϊκή κονότητα απάντησε ο επικεφαλής της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι τα Πανεπιστήμια ζητούσαν φύλαξη και όχι αστυνομία».

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος