Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Τυχόν άσκηση ιδιωτικού έργου από γιατρούς του ΕΣΥ θα αποδιαρθρώσει την Υγεία

Υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ τάσσεται ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), θεωρώντας «θεμελιώδη ανάγκη τη διατήρηση καθαρών σχέσεων ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό σύστημα υγείας».

«Τυχόν χορήγηση δυνατότητας σε γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο θα αποδιαρθρώσει τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και ταυτόχρονα θα προκαλέσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τους γιατρούς που δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες» τονίζει.

Υπογραμμίζει ότι η Πολιτεία οφείλει να αυξήσει σημαντικά τους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ προκειμένου να στελεχωθούν οι δημόσιες δομές υγείας με επαρκή αριθμό προσλήψεων ώστε να εκλείψουν φαινόμενα υπερεργασίας και να καλυφθούν με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας οι πολίτες.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια το Σάββατο 9 Μαρτίου, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ιατρική κοινότητα και ελήφθησαν αποφάσεις.

Η Ολομέλεια συζήτησε σχετικά με τον ετεροκαθορισμό των ιατρικών αμοιβών των αυτοαπασχολούμενων γιατρών από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και κατέληξε σε αποφάσεις προκειμένου να γίνει σεβαστός ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος