Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: «Κατέβασε» παραπλανητική ιστοσελίδα συνταγογραφήσεων και πιστοποιητικών

Με παρέμβασή του και συγκεκριμένα με την κοινοποίηση εξωδίκου σε ιστοσελίδα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ζήτησε να σταματήσει τις παραπλανητικές της δραστηριότητες. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Π.Ι.Σ. απευθυνόμενος στην ιδιοκτησία της ιστοσελίδας: «στην οποία αναφέρετε πως συνταγογραφείτε φάρμακα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας στην οποία μπορεί να εισέλθει οποιοσδήποτε και να αναγράψει την ασθένειά του, τα ακριβή φάρμακα που λαμβάνει και το χρονικό διάστημα φαρμακευτικής κάλυψης και στη συνέχεια με το ΑΜΚΑ του και τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου να εκδώσετε τη συνταγή και να του τη στείλετε έναντι χρέωσης που έχετε προβλέψει.

Αντίστοιχη διαδικασία υπάρχει στην ιστοσελίδα για τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας και τη συνταγογράφηση εξετάσεων.
Επειδή όλες οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν ευθεία παραβίαση των διατάξεων του νόμου για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, τη διενέργεια ιατρικών πράξεων, τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας και τη συνταγογράφηση εξετάσεων.
Επειδή ψευδώς αναφέρετε στην ιστοσελίδα σας πως έχετε λάβει πιστοποιήσεις από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης,
Επειδή το σύνολο των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών σας παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία».

Ακολούθως κάλεσε τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας να την «κατεβάσουν» καθώς και να απέχουν «από οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια ή δημοσίευση απέχοντας από την παροχή οποιασδήποτε ιατρικής υπηρεσίας και φυσικά να πάψετε την παράνομη και παραπλανητική χρήση του σήματος του Π.Ι.Σ. ως δήθεν πιστοποιημένος από εμάς φορέας.
Επειδή φερόμενος καταστατικός σας σκοπός είναι η παροχή υπηρεσιών γενικής και ειδικής ιατρικής, σας καλούμε όπως εντός 24 ωρών από τη λήψη της παρούσας, μας κοινοποιήσετε την βεβαίωση λειτουργίας του ιατρείου καθώς και το όνομα του Επιστημονικά Υπεύθυνου ιατρού και το σύνολο των απασχολούμενων ιατρών, είτε με σχέση μισθωτής εργασίας είτε με παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών».

To εξώδικο στάλθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου και έδινε 24ωρες περιθώριο για το κατέβασμα της ιστοσελίδας, που όπως διαπιστώσαμε σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου, ανταποκρίθηκε στις κατευθύνσεις του Π.Ι.Σ. και «κατέβηκε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος