Κατ. Βάβουλα και Ελ. Λυγούρα μιλούν στην ΕΡΤ για το πώς κατέκτησαν την κορυφή στις Πανελλήνιες

Array

Η πρώτη των πρώτων, Κατερίνα Βάβουλα αλλά και η Ελένη Λυγούρα, μαθήτριες οι οποίες κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, σημειώνοντας τις υψηλότερες επιδόσεις στις Πανελλήνιες εξετάσεις, μιλούν αποκλειστικά στην ΕΡΤ για την επιτυχία τους.

Η Κατερίνα Βάβουλα, από τη Νάξο, συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια για φέτος και μίλησε για αυτό στις «Συνδέσεις». Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Χημεία και τη Φυσική έγραψε το απόλυτο 20 κι όπως λέει, το αποδίδει στο λύσιμο πολλών ασκήσεων, τη συνεχή προσπάθεια και την υπομονή. Επιπλέον, τόνισε πως την επιτυχία της την οφείλει και στους καθηγητές της. «Να βοηθάς τους συνανθρώπους σου, είναι πολύ όμορφο συναίσθημα», δήλωσε αφού επέλεξε να ακολουθήσει την Ιατρική.

Όπως αναφέρει η Ελένη Λυγούρα, πέρασε 3η στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, συγκεντρώνοντας 19.535 μόρια, ύστερα από πολλές θυσίες και διάβασμα. Ερωτηθείσα, εάν η συγκεκριμένη σχολή ήταν ο πρωταρχικός της στόχος, απάντησε ότι επιθυμούσε να περάσει στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονικής, αν και δηλώνει αρκετά ικανοποιημένη με την τρέχουσα κατάσταση. Επιπλέον, τόνισε πως «είναι δικαίωση να περνάς εκεί που θέλεις» και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν, λέγοντας ότι εάν καποιος δεν πετύχει στις Πανελλήνιες, «δεν σημαίνει ότι χάνεται».

Το «συστηματικό διάβασμα από την πρώτη Δημοτικού» δηλώνει η ίδια ότι την εκτόξευσε στην 3η θέση των εισακτέων στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος