Πανελλαδική σύσκεψη της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την υποστελέχωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικό Μολύβι», που βρίσκεται στην Ιερά Οδό 154 (Αιγάλεω), την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, με ώρα έναρξης στις 9.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη των Προέδρων των Συλλόγων-Μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία η σύσκεψη γίνεται: «προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με πρώτο και σημαντικότερο τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.
Οι ελλείψεις προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ευκαιριακές λύσεις, προχειρότητα ή πασαλείμματα. Απαιτούνται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εδώ και τώρα, με σκοπό να στελεχωθούν οι Δήμοι και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, προσφέροντας ικανοποιητικές υπηρεσίες στους πολίτες.
Η κυβέρνηση ωστόσο κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.
Απαξιώνει και υπονομεύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την πολιτική της, μέρος της οποίας είναι το κλείσιμο της στρόφιγγας των προσλήψεων, αποσκοπώντας στην ανάθεση των υπηρεσιών στους ιδιώτες με το πρόσχημα της δημιουργίας του… Επιτελικού Κράτους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος