Πανελλαδική κινητοποίηση υγειονομικών: Έγραψαν τα αιτήματά τους σε μαύρα μπαλόνια

Πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα γιατροί και νοσηλευτές στο δημόσιο Σύστημα Υγείας, με στάση εργασίας στην Αττική και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια.

Πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα γιατροί και νοσηλευτές στο δημόσιο Σύστημα Υγείας, με στάση εργασίας έως τις 15:00 στην Αττική και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, άφησαν στο ύψος της Ηρώδου Αττικού μαύρα μπαλόνια στα οποία είχαν γράψει τα αιτήματά τους. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ με πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλη και κατέληξε στο υπουργείο Υγείας.

Οι υγειονομικοί απαιτούν μεταξύ άλλων, αυξήσεις 20% στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, ουσιαστική αύξηση και επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας, ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Θέλουμε περισσότερα νοσοκομειακά κρεβάτια, περισσότερο προσωπικό στα νοσοκομεία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων να μην είναι σε ομηρία, θέλουμε ενίσχυση του δημοσίου τομέα υγείας που είναι η μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση” δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Στην πορεία συμμετείχε και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος