Πανελλαδικές: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες – Αριστούχος μιλά στην ΕΡΤ

Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, δίνοντας τέλος στην αγωνία για τους περισσότερους από 100.000 υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Επίσης, έχουν αποσταλεί και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο των υποψηφίων, σε όσους το είχαν αιτηθεί.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελίνα Κολύβα, δεν έχουν βγει ακόμα τα στατιστικά στοιχεία, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από τα βαθμολογικά κέντρα τα παιδιά έχουν γράψει καλά κάτι που αναμένεται να επηρεάσει τις βάσεις προς τα πάνω και ειδικά στις δημοφιλείς σχολές όπως η Ιατρική. Επίσης, αναμένεται άνοδος των βάσεων και στις χαμηλόβαθμες σχολές λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Πλέον οι υποψήφιοι περιμένουν τις ημερομηνίες για την κατάθεση του μηχανογραφικού. Στην ΕΡΤ μίλησε η Σοφία Βάγια που αρίστευσε στις Πανελλαδικές με 19,9 και έχει πρώτη επιλογή τη Νομική Αθήνας.

Οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα λύκεια περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2021 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες:

Πανελλαδικές: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες – Αριστούχος μιλά στην ΕΡΤ

Επισημαίνεται ότι το πλήθος των υποψηφίων προκύπτει από μία τουλάχιστον συμμετοχή σε πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος