Πανελλαδικές: Πρεμιέρα με Νεοελληνικά και Λογοτεχνία – ΟΕΦΕ: Κατανοητά και μέτριας δυσκολίας

Στη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων ρίχτηκαν σήμερα περισσότεροι από 100.000 υποψήφιοι, οι οποίοι εξετάστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Τη σκυτάλη παίρνουν αύριο Τρίτη 15 Ιουνίου, οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων, με τα Νέα Ελληνικά.

Tο ertnews.gr θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των μαθητών. Μέσα από τον ενημερωτικό ιστότοπο της ΕΡΤ θα δημοσιεύονται έγκαιρα και αξιόπιστα τα θέματα και οι λύσεις των εξετάσεων, σε συνεργασία με την ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) και τις Επιστημονικές Ενώσεις. Tις ημέρες των εξετάσεων θα μεταδίδεται στις 15:00 το μεσημέρι ειδική εκπομπή μέσω ertnews.gr και ERTFLIX, στην οποία θα παρουσιάζονται αναλυτικά όλα τα θέματα και οι λύσεις.

Τα θέματα κρίθηκαν κατανοητά και μέτριας δυσκολίας τόσο από την ΟΕΦΕ όσο και από τους υποψήφιους.
Το θέμα, με τίτλο «το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο», αφορούσε στα εφόδια και τις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι νέοι για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής. Επιπλέον, κλήθηκαν να σχολιάσουν το ποίημα «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά» του Νίκου Γκάτσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος