Πανελλαδικές 2022: Οι ευχές των πολιτικών στους υποψηφίους

Άνοιξε χθες η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων και η πολιτική ηγεσία στέλνει ευχές στους υποψηφίους που μάχονται για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Το ταξίδι μπροστά σας είναι μεγάλο και συναρπαστικό και ούτε ξεκινάει ούτε τελειώνει σήμερα», επισημαίνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στις πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκίνησαν σήμερα. Ο κ. Οικονόμου προτρέπει τους μαθητές «να ανοίξουν τα φτερά τους» και να επενδύσουν «στην κλίση και τα ταλέντα τους» και καταλήγει: «Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε κάθε προσπάθειά σας».

Σήμερα για χιλιάδες 17χρονα και 18χρονα παιδιά είναι η αρχή της διαδρομής και όχι το τέλος του κόσμου, όπως συχνά νομίζουν, φορτωμένα από την πίεση και τις αγωνίες των μεγάλων. Δύναμη, κουράγιο, τις πιο θερμές μου ευχές στις μαθήτριες, τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Με την υπενθύμιση ότι τώρα αρχίζει μια διαδρομή γεμάτη εκπλήξεις, ευκαιρίες και προκλήσεις. Θέλει πίστη, θέλει αγώνα, όμως εσείς είστε η γενιά στην οποία ακουμπάμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο” τόνισε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Καλή επιτυχία στα παιδιά μας. Οι εξετάσεις για την ανώτατη εκπαίδευση είναι ένας σημαντικός αλλά σίγουρα όχι ο μοναδικός σταθμός στην πορεία της ζωής τους με μικρές ή μεγαλύτερες καθημερινές μάχες” τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Είμαστε μαζί σας στην προσπάθεια που κάνετε, κόντρα στις δυσκολίες και στα εμπόδια που σας ορθώνουν. Είμαστε μαζί σας γιατί, ό,τι και να καταφέρετε, εσείς κουβαλάτε το μέλλον και μόνο εσείς μπορείτε να το “ξελασπώσετε”. Είμαστε μαζί σας γιατί το πιο σημαντικό SOS στη ζωή είναι να προχωράς μπροστά, με γνώση, τόλμη και αντοχή, για να γνωρίσεις τον κόσμο, για να αλλάξεις τη ζωή τη δική σου και των πολλών! Καλή επιτυχία και καλή δύναμη!” εύχεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά η εμπειρία των εξετάσεων να είναι από μόνη της, ανεξάρτητα αποτελέσματος, ενισχυτική, παιδευτική και θετική. Σημασία έχει να καταφέρετε, στον διαθέσιμο χρόνο, να αναπτύξετε αυτά που μάθατε αποτελεσματικά και δημιουργικά. Δεν κρίνεται το μέλλον σας από αυτή την εξέταση. Κρίνεται, το πολύ, ο επόμενος χρόνος. Η ζωή είναι μπροστά για να σας δίνει την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ζήστε τις τωρινές στιγμές όσο πιο καλά μπορείτε. Με συγκρότηση αλλά χωρίς άγχος” σημείωσε από πλευράς του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Διαβάστε επίσης: K. Μητσοτάκης προς υποψηφίους Πανελλαδικών: Πρόκειται για ένα μόνο βήμα στον μεγάλο δρόμο προς την ατομική τους προκοπή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος