Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν αυτήν την ώρα φοιτητές και εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό), διαμαρτυρόμενοι για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα και υπερασπιζόμενοι τη δημόσια παιδεία.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιείται στα Προπύλαια και κατόπιν θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, στη Θεσσαλονίκη το σημείο συνάντησης είναι στην Καμάρα, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στο συλλαλητήριο καλούν τους εκπαιδευτικούς οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας από της 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση της, τονίζει ότι στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών.

Και η Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), σε ανακοίνωση της, τονίζει ότι στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στη φοιτητική/ πανεκπαιδευτική κινητοποίηση και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και προκήρυξε στάση εργασίας την Πέμπτη, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. 

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής επίσης καλεί Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν τονίζοντας ότι όσες προσπάθειες και αν κάνει η κυβέρνηση να πείσει ότι νομοθετεί υπέρ των δημόσιων Πανεπιστημίων η αντικειμενική πραγματικότητα της υποχρηματοδότησης και των μειωμένων κάθε χρόνων δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό τη διαψεύδουν οικτρά.

Για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ επί της οδού Πανεπιστημίου, στην οδό Σταδίου και στις οδούς πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και στις υπόλοιπες οδούς όπου θα κινηθούν οι διαδηλωτές. Τέλος , διακοπές κυκλοφορίας θα υπάρξουν στη Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος