Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Έναν χρόνο μετά το κλείσιμο πανεπιστημίων και σχολείων και την έναρξη της εξ αποστάσεως λειτουργίας τους, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, στο κέντρο της Αθήνας, με βασικό αίτημα να ανοίξουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας οι σχολές και τα σχολεία.

Επίσης οι διαδηλωτές με συνθήματα τόνισαν την αντίθεσή τους στο νόμο “Χρυσοχοίδη-Κεραμέως” για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και έκαναν πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος επικρίνει την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «συνεχίζει την ανεύθυνη και επικίνδυνη”, όπως την χαρακτηρίζει, “διαχείριση, με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών και μαθητών».

Οι φοιτητές ξεκίνησαν πορεία και φτάνοντας μπροστά στη Βουλή, άναψαν καπνογόνα και φώναξαν συνθήματα.

«Μπροστά στη συμπλήρωση ενός χρόνου κλειστών πανεπιστημίων, οι φοιτητές σε όλη τη χώρα ζητούν άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας. Δίνουν απάντηση στην καταστολή και τρομοκρατία της κυβέρνησης σε βάρος του λαού και της νεολαίας», αναφέρει το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών).

Επιπλέον, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος επικρίνει την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, για το ότι «συνεχίζει την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών και μαθητών», ότι «έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών» και ότι «επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του νόμου 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ