Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια για να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως για τα ΑΕΙ

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μαθητές ζητούν, μεταξύ άλλων, να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και δηλώνουν την αντίθεσή τους στη φύλαξη των ΑΕΙ από αστυνομικούς.

Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο των πανεπιστημίων και την έναρξη της εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης, φοιτητές ζήτησαν με πορεία στα Προπύλαια να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα των σχολών τους με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν και πάλι στους δρόμους ζητώντας να μην εφαρμοστεί ο νόμος του υπουργείου παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

“Η αστυνομία δεν θα μπει μέσα στις σχολές μας και δεν θα επιτρέψουμε να διαγραφεί κανένας φοιτητής και παρόλο που πέρασε το νομοσχέδιο θα κάνουμε τα πάντα για να μείνει στα χαρτιά” δήλωσε ο πρόεδρος Δ.Σ. φοιτητικού συλλόγου Φυσικού Αθήνας Κωνσταντίνος Δέμος.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μαθητές, ζητώντας να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της 1ης Λυκείου, αλλά και η ελάχιστη βάση εισαγωγής στις πανελλαδικές, η οποία όπως λένε θα μειώσει δραματικά τους εισακτέους στα ΑΕΙ.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και γονέων.

Η Ομοσπονδία λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ζητά να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια και όλα τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη, Ελίνα Κολύβα, Θεοδότα Τσιόπρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος