Πανδημία: Αισιόδοξο μήνυμα η αργή αποκλιμάκωση – Εφικτή η εγκατάλειψη της μάσκας έξω όχι όμως και στα μέτρα προφύλαξης

Είμαστε σε διαδικασία αργής αποκλιμάκωσης και είναι φανερό ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό. Προχωράμε προς την κατεύθυνση που θα επιθυμούσαμε και εάν δεν προκύψει κάποια μετάλλαξη η οποία να παρακάμπτει την ανοσία που έχει επιτευχθεί  θα προχωρήσουμε ομαλά προς την εποχή που θα μιλάμε πλέον όχι για πανδημία αλλά για μία κατάσταση όπου θα συμβιώνουμε με τον κορονοϊό.

Αυτό είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις έξι” ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΑΠΘ Ιωάννης Κιούμης  κληθείς να σχολιάσει τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την εξέλιξη της πανδημίας.

Χρειάζεται ακόμα λίγο υπομονή δεδομένο ότι τα υπεραισιόδοξα μηνύματα του τύπου πετάμε τα πάντα εγκαταλείπουμε τα μέτρα προφύλαξης δεν είναι πολύ σώφρονα.

Ο κ. Κιούμης αποδέχτηκε ότι τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να απαλλαγούμε από τις μάσκες, γιατί έτσι ή αλλιώς η συμμόρφωση στο μέτρο αυτό έχει υποχωρήσει πολύ.

Σχολίασε  ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να είναι έτσι τα πράγματα διότι εάν υπάρχει μία οδηγία που λέει ότι φοράμε μάσκες στο εξωτερικό χώρο από κει και πέρα ο καθένας μπορεί με την δική του κρίση να βγάζει και να βάζει τη μάσκα, τότε δημιουργούμε ένα κλίμα που οι οδηγίες που δίνονται στον πληθυσμό θα γίνονται αποδεκτές κατά το δοκούν. Οπότε τα μέτρα που θα υπάρχουν θα πρέπει να έχουν συνυπολογίσει και την ικανότητα συμμόρφωσης του πληθυσμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος