Παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (vid)

Στην Αθήνα έχουν καταφθάσει αγρότες απ’όλη την Ελλάδα για τα πανελλαδικά συλλαλητήρια της Παρασκευής και του Σαββάτου (11:00), κατά του ασφαλιστικού. Η προσέλευση των αγροτών στην πρωτεύουσα σημαδεύτηκε από συγκρούσεις και επεισόδια με την αστυνομία. Την αλληλεγγύη τους στους αγρότες εκφράζουν η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και οι επιστημονικοί φορείς.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί στην Αθήνα, ενώ κλειστοί είναι σχεδόν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο.

trakter_poreia from eurokinissi on Vimeo.

Τέσσερις συλλήψεις και 10 αστυνομικοί τραυματίες είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα επεισόδια καταδίκασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου καλώντας τους αγρότες να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία και να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον πρωθυπουργό.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στον κόμβο του Μαρκόπουλου στην Αττική Οδό. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του Προαστιακού.

markopoulo from eurokinissi on Vimeo.

Επεισόδια υπήρξαν και στο Χαϊδάρι, όπου αγρότες πέρασαν με ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία, καθώς δεν επετράπη η είσοδος τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων.

epeisodia_xaidari from eurokinissi on Vimeo.

Μόνο 20 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας, που κατέφθασαν με συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Μήνυμα στους αγρότες ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο διάλογο στέλνει το Μαξίμου – Κριτική από την αντιπολίτευση και εκκλήσεις για ψυχραιμία

Ακροδεξιά και “χρυσαυγίτικα στοιχεία” προκάλεσαν τα επεισόδια στο Χαϊδάρι, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας καλώντας τους αγρότες να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (vid)Οι αγρότες δεν είναι μαγκουροφόροι και η μαγκούρα του Γκόρτσου είναι σύμβολο μικροπολιτικής που αμαυρώνει τους αγώνες τους, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για ψέματα στους αγρότες από την κυβέρνηση είχε μιλήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Καταδικάζουμε τη βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ζητώντας την απόσυρση των άδικων μέτρων και την έναρξη διαλόγου με τους αγρότες.

Κυβέρνηση και αγρότες να κάνουν ένα βήμα πίσω, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Να αποσυρθεί το σχέδιο Κατρούγκαλου, ζήτησε η Ένωση Κεντρώων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι παρακολουθεί στενά και με ανησυχία την κατάσταση στα ελληνoβουλγαρικά σύνορα που έχουν αποκλειστεί από τα μπλόκα των αγροτών.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Λουσία Κοντέ τόνισε ότι η Επιτροπή αναμένει να ενημερωθεί από τις ελληνικές Αρχές για τα μέτρα που σκέπτονται να λάβουν προκειμένου να διασφαλιστεί η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και προσέθεσε ότι η Επιτροπή έστειλε σχετική επιστολή στις ελληνικές αρχές στις 10 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: ΔΣΑ: «Οι γραβάτες τραγουδάνε και διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό» (vid)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος