Παιδιά και σύλλογοι έψαλλαν τα κάλαντα στους πολιτικούς αρχηγούς

Με πνεύμα αισιοδοξίας για το αύριο, παρά τη τη βαριά σκιά που ρίχνει η πανδημία του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη, και με όλα τα προστατευτικά μέτρα άκουσαν τα κάλαντα για τα Χριστούγεννα η πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ποδαρικό στο Προεδρικό Μέγαρο έκανε η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων που έψαλλε τα κάλαντα στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στη συνέχεια ακολούθησαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο και παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ευαισθητοποίηση και ένταξη παιδιών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με μέσο τη μουσική» του Ωδείου «Φόρμιγξ».

Στην Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» στον Άλιμο, όπου φιλοξενούνται παιδιά που στερούνται οικογενειακής φροντίδας και προστασίας, βρέθηκε το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, και την κόρη του Δάφνη, άκουσε τα κάλαντα των Χριστουγέννων και γιορτινά τραγούδια από τα παιδιά της μονάδας, τους μοίρασε δώρα και συζήτησε μαζί τους για τις ανησυχίες τους, το σχολείο και τα αγαπημένα τους αθλήματα.

Τα μικρότερα παιδιά της δομής δώρισαν στον πρωθυπουργό ένα σπιτάκι φτιαγμένο από μπισκότα και ζαχαρωτά και τα μεγαλύτερα του προσέφεραν μία ζωγραφιά. Στη συνέχεια, τα παιδιά ξενάγησαν τον κ. Μητσοτάκη στους χώρους της μονάδας, ενώ ο πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, Γιάννης Λιβανός, και η διευθύντρια της Παιδόπολης, Μαρία Αποστολοπούλου, τον ενημέρωσαν για τη δράση της.

Παιδιά και σύλλογοι έψαλλαν τα κάλαντα στους πολιτικούς αρχηγούς
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε τα κάλαντα των Χριστουγέννων από τον Σύλλογο Κρητών Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου “Η Αλληλοβοήθεια” και από τον επιστημονικό σύνδεσμο προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων “VictorArtant”-ΝΙΚΗ.

Στη συνέχεια, τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παιδιά από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, προσφέροντάς του το επετειακό μαντίλι των 110 χρόνων του Σώματος και μία σφυρίχτρα.

Παιδιά και σύλλογοι έψαλλαν τα κάλαντα στους πολιτικούς αρχηγούς
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Στον Νίκο Ανδρουλάκη, έψαλλαν τα κάλαντα η μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος,, αλλά και ο Λαογραφικός όμιλος “Ερωτόκρητος” που χόρεψε στον Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.

Ευχές σε όλους τους Έλληνες έστειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας: “Χρόνια πολλά με δύναμη και εμπιστοσύνη στη δύναμη του lαού, γιατί τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Καλές γιορτές και υγεία σε όλους“.

Στην ελπίδα που σηματοδοτεί για το αύριο η ημέρα των Χριστουγέννων αναφέρθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος στο εορταστικό του μήνυμα.

Παιδιά και σύλλογοι έψαλλαν τα κάλαντα στους πολιτικούς αρχηγούς
(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Η ΦΛΟΓΑ» επισκέφθηκαν ο γραμματέας της ΠΕ Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος, η γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου, ο γραμματέας της ΚΕ ΟΝΝΕΔ Νίκος Σιαδήμας και η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνα Κόλλια ενόψει των Χριστουγέννων όπου συνομίλησαν με τους γονείς και την πρόεδρο του Συλλόγου, Μαρία Τρυφωνίδη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ, έδωσαν συσκευές τάμπλετ και δωροεπιταγές για παιχνίδια στην πρόεδρο του Συλλόγου Μαρία Τρυφωνίδου προκειμένου να τα χαρίσει στα παιδιά της «ΦΛΟΓΑΣ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος