Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών: Διεθνής Διάσκεψη “Our Ocean Conference” στην Ελλάδα το 2024

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών, η Ελλάδα σε συνεργασία με τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν την διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας το 2024.

Η εν λόγω Διάσκεψη διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014, με πρωτοβουλία του τότε Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών και νυν Προεδρικού Απεσταλμένου για το Κλίμα John Kerry.

Η διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον John Kerry στην Ουάσιγκτον στις 17 Μαΐου.

Η Διάσκεψη αναμένεται να εξετάσει τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, της υπερ-αλίευσης και της μόλυνσης των θαλασσών.

Στη Διάσκεψη θα εκπροσωπηθούν τόσο ενδιαφερόμενα κράτη, όσο και μη-κυβερνητικοί οργανισμοί με σκοπό δεσμεύσεις για την προστασία των θαλασσών.

Η προστασία και η διατήρηση του θαλασσίου περιβάλλοντος αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (κεφάλαιο 12), ο σεβασμός της οποίας, αποτελεί θεμελιώδη αρχή της χώρας μας.

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος