Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό – Υπ. Υγείας: «Οικοδομούμε μια κοινωνία περισσότερο συμπεριληπτική»

Το Υπουργείο Υγείας τιμά την 2η Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, μια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση, την κατανόηση και τη στήριξη των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού και των οικογενειών τους.

Ο αυτισμός επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Η πρώιμη διάγνωση του αυτισμού είναι καθοριστική για την έγκαιρη παρέμβαση, δίνοντας στα παιδιά και τις οικογένειες τους την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Μέσα από μια σειρά δράσεων στο Υπουργείο Υγείας στοχεύουμε στην ενίσχυση της ενημέρωσης και την άρση των προκαταλήψεων, ώστε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία περισσότερο συμπεριληπτική.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας, σε αυτήν την κατεύθυνση το Υπουργείο Υγείας και ο αρμόδιος Υφυπουργός Δημήτρης Βαρτζόπουλος έχει δρομολογήσει εξασφαλίζοντας πόρους από το ΕΣΠΑ, την ανάπτυξη 20 Μονάδων Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας για να ικανοποιήσει τις σύνθετες ανάγκες των ατόμων που πάσχουν από Αυτισμό και Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές και να υποστηρίξει ποικιλοτρόπως τόσο τις οικογένειες όσο και τους φροντιστές τους. Σκοπός των Μονάδων αυτών είναι η κάλυψη των υφιστάμενων ελλειμμάτων σε εξειδικευμένες υπηρεσίες για την υποστήριξη των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους.

Το βασικό χαρακτηριστικό των ΜΟΦΨΥ είναι το διευρυμένο ωράριό τους (δύο βάρδιες ημερησίως για τις 5 καθημερινές ημέρες την εβδομάδα), επιδιώκοντας την καθολικότερη κάλυψη των αναγκών τους. Επιπλέον, για την κοινωνική και εργασιακή τους ένταξη, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας και πόρους από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, λειτουργεί Εξειδικευμένο Γραφείο Υποστηριζόμενης Απασχόλησης μέσω των ΚοιΣΠΕ, αποκλειστικά για άτομα στο φάσμα του αυτισμού με μέτρια και υψηλή λειτουργικότητα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος