Παγκόσμια ημέρα εξαφανισμένων παιδιών – Εκδήλωση στο Ζάππειο

Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών σήμερα και προκαλούν σοκ τα στοιχεία για τον αριθμό των παιδιών που εξαφανίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο κάθε χρόνο. Στο Ζάππειο, το “Χαμόγελο του Παιδιού”, με 25 χρόνια δράσης στην Ελλάδα στην προστασία των ανηλίκων, πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση. Παρόντες ήταν εκτός από υπουργικό κλιμάκιο και εκπρόσωποι απ΄όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία ανεύρεσης παιδιών

Κορίτσια ηλικίας τριών με δεκαπέντε ετών, ελληνικής καταγωγής είναι τα παιδιά τα οποία εξαφανίζονται στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε το “Χαμόγελο του παιδιού”.
Τους τελευταίους έξι μήνες ο εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προχώρησε σε 122 αναζητήσεις παιδιών και 37 ενηλίκων.

Στην εκδήλωση, έδωσαν το παρόν σήμερα όλες οι υπηρεσίες που συμμετέχουν στις αναζητήσεις – Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική, Ένοπλες Δυνάμεις, ΕΚΑΒ, Λιμενικό Σώμα, Δημοτική αστυνομία – και συνεργάζονται μεταξύ τους ακολουθώντας συγκεκριμένα και διεθνή πρωτόκολλα αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία. Όπως επισημαίνουν ο χρόνος εντοπισμού του παιδιού παίζει καταλυτικό ρόλο στην ανεύρευσή του.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος