Π. Χρηστίδης στο Πρώτο: Είτε η κυβέρνηση είχε υπηρεσίες στη διάθεσή της την κρίσιμη στιγμή της απόλυτης τραγωδίας ή είναι μπάχαλο (audio)

«Αυτό το οποίο σήμερα εμείς αναλύουμε, συζητάμε και αναδεικνύουμε με την πρόταση δυσπιστίας είναι ότι δεν εμπιστευόμαστε μία κυβέρνηση η οποία ακόμα και την πιο κρίσιμη στιγμή, εκείνη της απόλυτης τραγωδίας των Τεμπών, έχει υπηρεσίες στη διάθεσή της, οι οποίες ή τις ορίζει, ώστε να πηγαίνουν και να παίρνουν απόρρητα στοιχεία και να τα διαχέουν εκεί που η ίδια επιλέγει ή είναι τόσο μπάχαλο, τόσο άσχετοι, τόσο ανίκανοι, που όποιος θέλει μπαίνει στις υπηρεσίες του ΟΣΕ, παίρνει τα στοιχεία αυτά και κάνει ό,τι θέλει».

Με αυτή τη δήλωση, ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο καιτην Μαρία Γεωργίου, στο γιατί κατατέθηκε σε αυτή τη χρονική στιγμή η πρόταση δυσπιστίας με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό το οποίο επιβεβαίωσε το ΠΑΣΟΚ είναι ότι το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών στη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα στο Μέγαρο Μαξίμου, αντί να ασχολούνται με το τι συνέβη στην τραγωδία και να βρουν τον τρόπο με τον οποίο οδηγηθήκαμε εκεί, τις αιτίες ή να δουν πώς θα διαχειριστούμε την πολύ δύσκολη κατάσταση, το μόνο το οποίο έκαναν είναι να δουν πώς επικοινωνιακά θα προστατεύσουν τον κύριο Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς το ποιο είναι το νεότερο στοιχείο το οποίο προσθέτει στην υπόθεση το δημοσίευμα του Βήματος, ο κ. Χρηστίδης απάντησε πως «αυτό το οποίο προκύπτει από το δημοσίευμα είναι ότι κάποιοι πήγαν, βρήκαν τα αποσπάσματα τα οποία αφορούσαν τη συγκεκριμένη συνομιλία, την αλλοίωσαν και στη συνέχεια τη διέρρευσαν σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης. Αυτά τα τρία δεδομένα, είναι τα οποία οδήγησαν μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη την επόμενη μέρα, όπως και μια σειρά κυβερνητικών στελεχών, να αναδεικνύουν τις ευθύνες ενός και μόνου ανθρώπου».

«Το ανθρώπινο λάθος άλλαξε ως αιτία μετά από λίγες μέρες από τον κύριο Μητσοτάκη σας θυμίζω, γιατί δεν μπορούσε να σταθεί. Γιατί αποδείχθηκε ότι και το ρουσφέτι ήταν της Νέας Δημοκρατίας και μια σειρά ακόμα δεδομένων οφείλονταν στη Νέα Δημοκρατία. Γι’ ακόμα μία φορά λοιπόν, βλέπουμε ένα μοτίβο. Το μοτίβο είναι το μοτίβο της συγκάλυψης. Το μοτίβο είναι το μοτίβο το οποίο στην αρχή κάτι προσπαθούμε να το υποτιμήσουμε και μετά, αφού προσπαθήσαμε να το συγκαλύψουμε και δεν γίνεται να το ρίξουμε σε κάποιον τρίτο, ο οποίος συνήθως είναι ένας υπηρεσιακός παράγοντας» συνέχισε ο κ. Χρηστίδης.

Παραπέμποντας οι δημοσιογράφοι της εκπομπής, στον υπουργό Επικρατείας κ. Βορίδη ο οποίος ακριβώς διατύπωσε το ίδιο ερώτημα, γιατί δεν δηλαδή δεν έγινε νωρίτερα η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, καθώς μόνο το δημοσίευμα του Βήματος έχει προστεθεί στην επικαιρότητα σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών., ο κ. Χρηστίδης ανέφερε τα εξής.


«Ο κ. Βορίδης, ο οποίος διαβάζει πολύ καλά τα νομικά, μπορεί να διαβάσει το κείμενό μας, να το αναλύσει και αν δεν βρει τις αιτίες να του της εξηγήσουμε, που θα τις εξηγήσουμε και μέσα στη Βουλή. Αλλά, θα έχει ενδιαφέρον ο κ. Βορίδης, ο οποίος έχει αναλάβει ως υπουργός Επικρατείας την υπεράσπιση της κυβέρνησης, ειλικρινά, να ονοματίσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Και μετά, οι Έλληνες πολίτες να γκουκλάρουν τα ονόματα με βάση φωτογραφίες με τους πολιτικούς».

«Το συνταγματικό δικαίωμα το οποίο έχουμε, να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας και στο οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει προσφύγει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, είναι κάτι το οποίο αποσταθεροποιεί τη χώρα;» διερωτήθη ο κ. Χρηστίδης.

«Ήρθε ο κύριος Βορίδης την προηγούμενη Τετάρτη και το είπε και όταν συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή, με την πρόταση του ΚΚΕ και είπε, θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και άρα δεν συμφωνούμε και δεν ψηφίζουμε την προανακριτική επιτροπή που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είπε ο κύριος Βορίδης. Ο κύριος Βορίδης είναι αυτός που έχει αθωώσει τον κύριο Καραμανλή. Ο κύριος Βορίδης είναι αυτός που έχει αθωώσει τον κ. Σπίρτζη, δεν τον έχουμε αθωώσει εμείς. Αυτό λοιπόν είναι το οποίο πρέπει να καταλάβουμε όλοι, γιατί η δικαιοσύνη την οποία εμείς εμπιστευόμαστε διαχρονικά, θα έρθει να καταθέσει τις επόμενες μέρες, τις επόμενες βδομάδες, τους επόμενους μήνες, στοιχεία για το τι συνέβη, για το αν υπάρχουν παραλείψεις, αν εμπλέκονται φορείς, αν δεν εμπλέκονται φορείς, αν υπήρχαν επιστολές σαν αυτές που έχουν καταθέσει μια σειρά συνδικαλιστών και ούτω καθεξής και θα δούμε αν υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες και αυτό θα το εξετάσουμε» είπε καταλήγοντας ο κ. Χρηστίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος