Π. Παππάς στο Πρώτο: Στόχος στις Ευρωεκλογές να μπει μπροστά το 2 στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ (audio)

«Εμείς θεωρούμε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει πολύ γενναία βήματα σε σχέση με τη μετανάστευση, με το πρόβλημα αυτό, το οποίο θα βρούμε μπροστά μας και στα επόμενα χρόνια. Δεν μπορεί οι μετανάστες να αντιμετωπίζονται ως μια αμοιβή για τις χώρες υποδοχής» τόνισε ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου σχετικά με το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που ψηφίστηκε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο.

Χρειάζεται μεγαλύτερη πρόβλεψη για αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών, για ισοκατανομή των μεταναστών, για αποτελεσματικότερα προγράμματα ένταξης των μεταναστών στις κοινωνίες, σημείωσε ο κ. Παππάς και επισήμανε πως πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει γενναιότερα βήματα.

«Η Ευρώπη πρέπει γενναία να δει και να αντιμετωπιστεί ως μια ενιαία γεωγραφική ενότητα, δηλαδή είναι πάγιο το αίτημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα σύνορα της Ελλάδας ως σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προφανώς σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πιέσουμε ως χώρα» ανέφερε.

Σχετικά την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα δύο θαλάσσια πάρκα που ανακοίνωσε ότι προτίθεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Παππάς ανέφερε τα εξής. «Βλέπουμε πως η Τουρκία δεν εγκαταλείπει γενικότερα την επιθετική της διάθεση απέναντι στην Ελλάδα. Για λίγο μόνο καταλαγιάζει και σε κάθε ευκαιρία δείχνει μία επιθετική πολιτική απέναντι στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρισκόμαστε πάντα σε μία αυξημένη επιφυλακή απέναντι στην Τουρκία. Προφανώς διατηρούμε διαύλους επικοινωνίας, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε σε μία κατάσταση στην οποία επαναπαυόμαστε και αυτό είναι ένα ακόμη ζήτημα στο οποίο νομίζω πρέπει να σκεφτούμε το πώς ασκούμε την εξωτερική μας πολιτική, το πόσο πολυδιάστατη πρέπει να είναι και αυτή είναι η πάγια πολιτική διάσταση που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, το πώς διαθέτουμε τους εξοπλισμούς μας».

Στο εσωτερικό επίπεδο και στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές, ερωτηθείς ο κ. Παππάς ποιος είναι ο πήχης για τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε «το να μειωθεί αυτή η μεγάλη διαφορά την οποία είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, το 20% συν, το οποίο προφανώς σε εννέα μήνες δεν μπορεί να ανατραπεί πλήρως. Εμείς φιλοδοξούμε ότι θα γράψουμε δυάρι μπροστά στο ποσοστό μας».

«Υπό το φως όλων των πολιτικών εξελίξεων, τις οποίες ζούμε τα τελευταία τους τελευταίους μήνες, μετά από την πενταετή ήδη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το έντονο αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία από τις αυτοκτονίες, τις δολοφονίες που σημειώνονται καθημερινά, το γεγονός της ακρίβειας αλλά και της αισχροκέρδειας, το οποίο επισημαίνεται καθημερινά και δυστυχώς απ’ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά. Η σειρά των σκανδάλων που υπάρχουν, οι διαρροές από το υπουργείο Εσωτερικών ή το πώς διαχειρίζεται το δυστύχημα των Τεμπών η κυβέρνηση, νομίζω ότι πρέπει να λάβει ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτές τις ευρωεκλογές από τους πολίτες και θεωρώ ότι θα το κάνει και θεωρώ ότι θα ανταμείψει ο κόσμος αυτή τη νέα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος αποτελεί πλέον έναν πολιτικό φορέα που φιλοδοξεί να εκφράσει όλη την Κεντροαριστερά, έχει ένα νέο δυναμικό ηγέτη. Θεωρώ ότι θα δώσει ο κόσμος την ευκαιρία, θα κάνει την πολιτική ανατροπή και πολιτική ανατροπή είναι η ανατροπή αυτή των συσχετισμών που θα επιτρέψει στο κόμμα το οποίο θα ανέβει και εμείς θεωρούμε ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια κυβερνητική προοπτική για το 2027» είπε καταλήγοντας ο κ. Παππάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος