Π.Ν: Το πλοίο «ΑΙΑΣ» εντάχθηκε στη δύναμη του στόλου παρουσία της ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου (video)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρευρέθηκε το πρωί, στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΑΙΑΣ», στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, η κυρία Σακελλαροπούλου έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του πλοίου:

«Σε μια εμβληματική χρονιά για την Ελλάδα, 200 χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης του 1821, ένα νέο πλοίο, το πλοίο γενικής υποστήριξης «ΑΙΑΣ», εντάσσεται στη δύναμη του στόλου μας. Είμαι βέβαιη ότι ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα θα εκπληρώσουν το καθήκον τους ακέραιο, προστατεύοντας την πατρίδα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και όπου αλλού χρειασθεί. Εύχομαι να έχουν πάντοτε καλά ταξίδια, σε ήρεμες θάλασσες, με τον ‘Αγιο Νικόλαο στην πλώρη τους».

Το πλοίο γενικής υποστήριξης ΑΙΑΣ , πολλαπλών ρόλων δεν είναι  ένα απλό πετρελαιοφόρο για τον στόλο, είναι το νέο απόκτημα του Π.Ν μετά από την δωρεά που έκανε ο πρόεδρος του ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστής, και υποναύαρχος επι τιμή Παναγιώτης Λασκαριδης.

Το σκάφος είναι το τρίτο της σειράς και είχαν προηγηθεί τα αδελφά πλοία ΗΡΑΚΛΗΣ και ΑΤΛΑΣ 1. Όμως υπάρχουν από το ίδρυμα και άλλες δωρεές όπως  ο εκσυγχρονισμός, η απόκτηση και εγκατάσταση ηλεκτρομηχανών σε φρεγάτες τύπου S.

Ανάδοχος του πλοίου είναι η Πλωτάρχης Μηχανικός Αναστασία Σωμαδελη η πρώτη γυναίκα πρώτη μηχανικός φρεγάτας και συγκεκριμένα της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ, αφοσιωμένο στέλεχος , σύζυγος και μητέρα δυο παιδιών.

Το νέο απόκτημα, μπορεί να κάνει έρευνα διάσωση, υποστήριξη εν πλω επισκευής πλοίων,  να λειτουργήσει ως πλατφόρμα διάσωσης υποβρυχίων, αλλά και ως πλοίο υποστήριξης του φαρικού δικτύου,  δηλαδή ένα «πολυεργαλείο» για το πολεμικό μας ναυτικό.

Ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Λασκαρίδη για τις συνέχεια δωρεές και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια επαύξησης των ΕΔ για το ΠΝ φυσικά μίλησε για τις φρεγάτες .

Ο Αρχηγός του  Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης  από την πλευρά του επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόκληση που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ΠΝ.

Ο κ. Λασκαρίδης δήλωσε ότι θα συνεχίσει ως απλός πολίτης να βοηθά το ΠΝ το οποίο εδώ και αιώνες δεν έχει υποστείλει ποτέ τη σημαία της χώρας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος