Π. Μαρινάκης: Η κακοκαιρία «Daniel» μεγαλύτερη και από τον «Ιανό»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί” και μίλησε για την τεράστια καταστροφή από την κακοκαιρία Daniel που έπληξε και συνεχίζει να δοκιμάζει το Βόλο, το Πήλιο αλλά και τις Σποράδες.

“Με βάση τα επίσημα στοιχεία πρόκειται για το μεγαλύτερο πλημμυρικό φαινόμενο στη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης ενώ τόνισε πως «όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται στα σημεία».

Σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων ανέφερε πως «η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα – αμέσως μόλις είναι εφικτό από συνθήκες – και θα αποκατασταθούν όλες οι καταστροφές που συνέβησαν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε και τη σημασία του 112 σε τέτοιες πρωτοφανείς συνθήκες τονίζοντας πως «είχε σταλεί στην Μαγνησία προειδοποιητικό μήνυμα από την Τρίτη για περιορισμό των μετακινήσεων».

Για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά

Ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε και τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό με τον 36χρονο στο λιμάνι του Πειραιά που σκοτώθηκε, όταν προσπαθώντας να μπει στο πλοίο, και ενώ αυτό έχει λύσει κάβους, μέλη του πληρώματος του πλοίου “Blue Horizon” τον εμποδίζουν και τον απωθούν, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα “πρόκειται για κάτι απάνθρωπο, μία ξεκάθαρη εγκληματική πράξη”.

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν, ο κ. Μαρινάκης είπε πως αυτά θα ανακοινωθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε υπόσχεση πως “όπως πάντα ό,τι ανακοινωθεί θα γίνει πραγματικότητα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος