Π. Μαρινάκης για Ασημακοπούλου – Μένουμε στην ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που υπάρχουν από τους απόδημους ψηφοφόρους οι οποίοι έλαβαν προεκλογικό email, από την ευρωβουλευτή της ΝΔ  Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών παρέπεμψε στην απάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ, κ. Μπαλέρμπα κατά την οποία:

«Καταρχάς να πούμε ότι είχαμε απάντηση από τον γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Αθανάσιο Μπαλέρμπα, σύμφωνα με την οποία λέει ο κ. Μπαλέρμπας στο Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, email δηλαδή εκλογέων σε υποψηφίους και κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Αυτή είναι η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών. Άρα δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα σύμφωνα και με αυτήν την ανακοίνωση. Από εκεί και πέρα διετάχθη σχετική έρευνα από την αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η κυρία Ασημακοπούλου έχει απαντήσει με μια σειρά από δικές της διαδοχικές ανακοινώσεις και απαντήσεις. Είναι δεδομένο, όπως αντιλαμβάνεστε, ότι αυτό το οποίο λέει το αρμόδιο υπουργείο είναι ότι δεν έχει δοθεί κάτι, ούτε έχει γίνει κάποια παραβίαση της νομοθεσίας. Γενικά, το ζήτημα της προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει απασχολήσει πολύ και τα τελευταία χρόνια και πολλούς από εμάς που έχουμε δεχθεί μηνύματα εμαιλ στο παρελθόν από ιδιώτες και όχι μόνο. Δεν αναφέρομαι μόνο σε πολιτικά μηνύματα μαγαζιών εμπορικών, εμπορικών που δεν έχουμε καμία επαφή και καμία προηγούμενη συναναστροφή εμπορική συναλλαγή.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας το 2019, τον Αύγουστο, ενέταξε την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2016\ 680 στο εσωτερικό μας δίκαιο. Είχε απαιτηθεί αυτό από την 6η Μαΐου του 2018 να γίνει από τη χώρα μας και η καθυστέρηση αυτή μας απειλούσε με ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο άνω του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε μέρα.

Ενετάχθη και αυτό και αυστηροποιεί ουσιαστικά τη νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων με το νόμο 4624 του 2019 του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μάλιστα όλα αυτά έχουν και πολλές άλλες προεκτάσεις, όπως είναι και πολλά άλλα πιο σοβαρά περιστατικά bullying με θύματα πολίτες.Γι αυτό και είναι ένα πολύ περίπλοκο το ευρύτερο ζήτημα.

Επανέρχομαι λοιπόν και λέω μένουμε στην ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και από εκεί και πέρα βέβαια, όπως σε κάθε περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε καταγγελία από οποιονδήποτε πολίτη ερευνάται από την αρμόδια Αρχή Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος