Π. Κατσαούνου για την παραλλαγή «Κένταυρος»: Αν εμφανιστεί θα δημιουργήσει πρόβλημα (video)

Array

«Εξακολουθεί να παραμένει το πρόβλημα με τον κορονοϊό και μάλιστα έχουμε μεγάλη διασπορά» δήλωσε για την πανδημία η Παρασκευή Κατσαούνου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, η οποία αναφέρθηκε και στην παραλλαγή «Κένταυρος» που προβληματίζει τους ειδικούς.

«Πλέον έχουμε μεγάλο ποσοστό που διασωληνώνονται και πεθαίνουν ενώ έχουν κορονοϊό χωρίς το βασικό αίτιο να είναι η πνευμονία λόγω Covid-19 δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» η κ. Κατσαούνου.

Μιλώντας για την παραλλαγή Κένταυρος που έχει κάνει την εμφάνισή της σε αρκετές χώρες η κ. Κατσαούνου δήλωσε ότι αυτή είναι η βασική ανησυχία των ειδικών παρόλο που μεγάλο μέρος του πληθυσμού που είχε μολυνθεί με την παραλλαγή Όμικρον έχει αντισώματα για διάστημα δύο – τριών μηνών.

«Αν εμφανιστεί μια καινούργια παραλλαγή αυτό θα δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα γιατί θα μπορείς να ξανανοσήσεις» είπε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας. Ωστόσο κάλεσε τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα ασφαλείας τόσο στις διακοπές όσο και μετά.

Η ίδια τάχθηκε υπέρ της διενέργειας τεστ ως προϋπόθεση για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, με παράλληλη χρήση μάσκας, φέρνοντας ως παράδειγμα το τι γίνεται στην Ελβετία όπου στα σχολεία γίνεται PCR test μια φορά την εβδομαδα.

Ωστόσο, κάλεσε τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται εν αναμονή της εμφάνισης νέων παραλλαγών του κορονοϊού.

Δείτε επίσης:

Πηγή: Από τις Έξι | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος