Π. Αθανασίου στο Ειδικό Δικαστήριο: Δεν αποκλείω ότι η Τουλουπάκη έκανε ό,τι της έλεγε ο Παπαγγελόπουλος

Σε υψηλούς πολλές φορές τόνους συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα στο Ειδικό Δικαστήριο η κατάθεση του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Ο μάρτυρας επέμεινε στους ισχυρισμούς του περί πιέσεων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για τις οποίες όμως, είχε αποφασίσει, όπως υποστήριξε, να μη μιλήσει για αυτές. Και «αν δεν τον έμπλεκε η Ελένη Ράικου» θα συνέχιζε να το κάνει, όπως είπε, καθώς μόνο σε δύο άτομα το είχε εκμυστηρευτεί.

«Δεν ήθελα να κοντραριστώ με το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Τον αγνοούσα», κατάθεσε ο μάρτυρας τονίζοντας πως όσα του έλεγε ο πρώην υπουργός «από το ένα αυτί έμπαιναν κι από το άλλο ξέβγαιναν».

Ο μάρτυρας ξεκινώντας την κατάθεσή του είπε:

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος με έχει κατηγορήσει ότι είμαι ψεύτης. Αυτά που κατέθεσα εγώ λέω ότι είναι αληθινά. Μου είναι αδιανόητο να θίξω την τιμή και την υπόληψη ενός ανθρώπου και δη ενός παλιού φίλου».

Λίγο αργότερα όμως άφηνε «σκιές» σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τη στάση του στην υπόθεση του τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα, λέγοντας πως έχει την πληροφορία πως ο γιος του πρώην υπουργού είχε προσληφθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, για ένα χρόνο.

«Είστε συκοφάντης. Ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα» του απάντησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού, αμφισβητώντας την αξιοπιστία των ισχυρισμών του.

Ο μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει ποιος ήταν ο λόγος να καλέσει το «φορτικό» Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε τραπέζι με τους άλλους συναδέλφους του, οικονομικούς εισαγγελείς κι εκείνος είπε: «Ήταν 6 άτομα. Πέρασε ο γιος μου πρώτος στη Σχολή Δικαστών και τους κάλεσα».

Ο κ. Αθανασίου άφησε υπαινιγμούς και σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη μιλώντας για «σχέσεις οικειότητας» μεταξύ της Εισαγγελική λειτουργού και του τότε υπουργού.

Ο διάλογος:

Υπεράσπιση: Αυτή η οικειότητα η υπηρεσιακή σχέση, σημαίνει ότι η Τουλουπάκη έκανε ό,τι της έλεγε ο Παπαγγελόπουλος;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό το πράγμα, δεν το αποκλείω.

Υπεράσπιση: Τι εικόνα είχατε για την κ. Τουλουπάκη ως εισαγγελέα.

Μάρτυρας: Εντάξει καλή ήταν, δεν είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος