Π. Αλεξάνδρου, ιατροδικαστής: Αποκλείεται ένας γιατρός να έχει χορηγήσει τόσο μεγάλη ποσότητα κεταμίνης (video)

Αναπάντητα παραμένουν δεκάδες ερωτηματικά για το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα και για την πολύκροτη υπόθεση μίλησαν στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής, Παντελής Αλεξάνδρου και ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αρχισυντάκτης εφημερίδας «Πελοπόννησος», εστιάζοντας στις νέες ιατροδικαστικές εξετάσεις για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση πριν από το καλοκαίρι οι ιατροδικαστές να αποφανθούν για τις αιτίες θανάτου των δύο παιδιών» επισήμανε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με τον ειδικό, πρέπει να στοιχειοθετηθούν και να συνδεθούν τα στοιχεία για το θάνατο των τριών παιδιών προκειμένου να συνδέσουν την ανθρωποκτονία. «Έχουμε μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου στην Τζωρτζίνα που είναι η κεταμίνη. Οποιαδήποτε ιατρική πράξη που θα συνδεόταν με χορήγηση κεταμίνης δε συνάδει με την ποσότητα που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα», ανέφερε ο κ. Αλεξάνδρου.

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε στο νοσοκομείο ο ιατροδικαστής τόνισε ότι «με δεδομένο ότι στο αίμα του παιδιού ανιχνεύτηκαν 6,57 mlg ανά λίτρο αίματος, θα έπρεπε να έχουν κατέβει τρεις βαλίτσες από τη ΜΕΘ και να είχαν μέσα 15 αμπούλες κεταμίνης» και αναρωτήθηκε ποιος γιατρός θα μπορούσε να χορηγήσει αυτή την ποσότητα;

Μιλώντας για την Ίριδα, είπε ότι σοφά οι ιατροδικαστές έχουν δώσει εντολή να επανεξεταστεί το ιστολογικό υλικό της και ταυτόχρονα διερευνούν το αν υπάρχει κάποιο εξωοργανικό αίτιο που προκάλεσε το θάνατο του βρέφους.

«Κλειδί είναι η διασταύρωση των ιστολογικών ευρημάτων της Τζωρτζίνας και της Μαλένας. Αν υπάρχουν κοινά στοιχεία, θα βρεθεί η αιτία θανάτου και να συνδεθούν οι τρεις θάνατοι», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, «αποκλείεται ένας γιατρός να έχει χορηγήσει αυτή την ποσότητα».

Όσον αφορά την ύπαρξη ιατρικών λαθών κατά τη διενέργεια της νεκροψίας στην Ίριδα και την Μαλένα είπε ότι αν και δεν διεκδικεί τον ρόλο του προφήτη, ο ίδιος θα ήθελε να ξέρει πώς προκλήθηκε ηπατική ανεπάρκεια σε ένα παιδάκι 3,5 ετών.

«Ποιος ιατροδικαστής σε μια τριπλή, υποτιθέμενη, ανθρωποκτονία, θα αποδώσει την αιτία θανάτου έτσι απλά», είπε.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη οι ιατροδικαστές να υπαχθούν στο υπουργείο Υγείας για να αποσυμφορηθεί ο όγκος δουλειάς από τα Πανεπιστήμια και τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος