“Όσοι επενδύουν στα σενάρια τρόμου θα διαψευσθούν”

Θετική εξέλιξη αξιολογείται η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής τη Δευτέρα 22 Ιουνίου σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού, στην οποία σημειώνεται πως βρίσκεται στην κατεύθυνση προς την επίτευξη συμφωνίας. «Οι τελικές διαπραγματεύσεις είναι στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης και εργαζόμαστε για την επιτυχία της συνόδου αυτής. Όσοι επενδύουν στην κρίση και στα σενάρια τρόμου θα διαψευσθούν» τονίζεται στην ανακοίνωση στην οποία επιπλέον επισημαίνεται θα υπάρξει λύση στη βάση των κανόνων της Ε.Ε. και της δημοκρατίας προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ.

Kαλοδεχούμενη χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τη σύγκληση της Συνόδου και ερμηνεύουν πως όλοι επιθυμούν και επιδιώκουν την επίτευξη συμφωνίας.

Σε ότι αφορά στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, η Ελλάδα κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση. Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης εάν γίνει δεκτή θα δώσει τέλος στο ελληνικό δράμα.

Γαλλική διπλωματική πηγή σχολίασε πως τόσο η Ελλάδα όσο και οι πιστωτές της θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα, ώστε οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο της Δευτέρας να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Την επίτευξη συμφωνίας, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, θεωρεί εφικτή ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με δηλώσεις του μετά το πέρας του Eurogroup της Πέμπτης, ενώ ο επί των Οικονομικών Ευρωπαίος επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, απηύθυνε έκκληση στην ελληνική πλευρά να κινηθεί με εποικοδομητικό πνεύμα.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επισημαίνει την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης και τονίζει πως αναμένονται από την Αθήνα αξιόπιστες προτάσεις.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τόσο η Κομισιόν όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επεξεργάζονται σχέδιο δήλωσης το οποίο θα συμβάλλει στην ελάφρυνση του χρέους.

Πηγή ΕΡΤ1, Α Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος