Οριοθετημένη και ελεγχόμενη η φωτιά στο Λουτράκι: Στάχτη πάνω από 40 σπίτια και 15.000 στρέμματα

«Οριοθετημένη και ελεγχόμενη είναι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, η φωτιά που εκδηλώθηκε αρχικά την περασμένη Δευτέρα στην Καλλιθέα Λουτρακίου και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

Όσον αφορά τις ζημιές που έχουν προκληθεί από την πυρκαγιά, ο κ. Βυτινιώτης τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί περισσότερα από 15.000 στρέμματα, εκ των οποίων τα μισά είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τα άλλα μισά δασικές εκτάσεις».

Σχετικά με τον αριθμό των σπιτιών που έχουν καεί, σημείωσε πως «σύμφωνα πάντα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι καμένες οικίες φαίνεται να ξεπερνούν τις 40, ενώ υπάρχουν και αρκετά άλλα σπίτια, τα οποία έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές». «Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές και στα δίκτυα υποδομών, δηλαδή στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση», πρόσθεσε.

Επίσης, όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «υπάρχουν προβλήματα και στο οδικό δίκτυο, διότι οι αυξημένες θερμοκρασίες, λόγω της φωτιάς, έχουν προκαλέσει ζημιές στην άσφαλτο».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, «κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδος θα επισκεφθούν σήμερα τις πληγείσες περιοχές για τη διενέργεια αυτοψιών και για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτήρια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος