Οργανωμένο έγκλημα: Φάκελος Χρυσοχοΐδη για την ελληνική μαφία (video)

Αναλυτικά στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα παρέδωσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ανάμεσα στις υποθέσεις περιλαμβάνονται συμβόλαια θανάτου, δολοφονίες, εκβιασμοί, καθώς και τα ονόματα ποινικών που έχουν αποφυλακιστεί και πλέον κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Οι σκληροί κακοποιοί που βρίσκονται στον ογκώδη φάκελο  αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» των συμμοριών της «αθηναϊκής νύχτας». Συμβόλαια θανάτου, απαγωγές, εκβιασμοί, προστασίες, ναρκωτικά, λαθρεμπόριο και τράφικινγκ η δράση τους από το 2009 έως και σήμερα απαριθμεί δεκάδες εγκληματικές υποθέσεις.

Στην απόρρητη έκθεση περιλαμβάνεται και η δολοφονία του 58χρονου, γνωστού ως «κεφάλα» στην Μεταμόρφωση, το όνομα του οποίου απασχολούσε το τμήμα εκβιαστών. Το 2011 μάλιστα το όνομα του είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφία ωστόσο η υπόθεση δικαστικά, 10 χρόνια μετά, εκκρεμεί.

Τον Μάιο του 2017 ξεκίνησε μία νέα σειρά  άγριων δολοφονιών και ξεκαθαρισμάτων. Πρώτο συμβόλαιο θανάτου η εκτέλεση του Βασίλη Γρίβα, πρωτοπαλίκαρου του αρχινονού Καλαποθαράκου,  έξω από το δημοτικό σχολείο του γιου του.

Ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι δολοφονίες «μεγάλων» ονομάτων της νύχτας όπως του Βασίλη Στεφανάκου, στις 17 Ιανουαρίου 2018 στο Χαϊδάρι, γνωστού ως «capo dei capi” που σημαίνει «το αφεντικό των αφεντικών» και το χρησιμοποιεί η ιταλική μαφία, του Μανώλη Καραγιάννη στις 27 Ιουνίου 2018 στο παλαιό Φάληρο,  που χρησιμοποιούσε το προσωνύμιο «καράφλας» ή «σαμπρέλας» καθώς και του Δημήτρη Μάλαμα, του «ταμία», τον Οκτώβριο του 2019.

Οι εντολές για τις εκτελέσεις δίνονταν ακόμη και μέσα από τις φυλακές. Από τους 500 κακοποιούς που καταγράφονται  κυκλοφορούν ελεύθεροι, καθώς είτε καθυστερούν οι δίκες είτε βγαίνουν από τη φυλακή πολύ γρήγορα, είτε απειλούν μάρτυρες με αποτέλεσμα να μην καταθέτουν σε βάρος τους. Ο φάκελος δόθηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον εισαγγελεα του Αρείου Πάγου με στόχο η συνεργασια αστυνομικών και δικαστικών αρχών να βάλει τέλος στην αιματηρή δράση των συμμοριών.

Επίθεση σε υψηλούς τόνους εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Αντί για επικοινωνιακές προσπάθειες μετατόπισης των ευθυνών της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, τις οποίες πλέον παραδέχονται και στελέχη της ΝΔ, να πατάξουν το οργανωμένο έγκλημα και τη βαριά εγκληματικότητα που οργιάζει ανεξέλεγκτη, με καθημερινές ένοπλες ληστείες, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και μαφιόζικες ενέδρες θανάτου».

Έπειτα από την μελέτη της έκθεσης αυτής που πλέον βρίσκεται στα χέρια του Αρείου Πάγου, θα διαπιστωθεί εάν μπορεί να ξεκινήσει μια προκαταρκτική στην οποία θα συσχετιστούν υποθέσεις και πρόσωπα εγκληματικών ομάδων.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος