Ορ. Ομράν για υπόθεση Καϊλή: Η ασυλία δεν φτάνει στο επίπεδο ώστε να προστατεύεται κάποιος από την έρευνα που γίνεται

Η ασυλία δεν φτάνει στο επίπεδο ώστε να προστατεύεται κάποιος από την έρευνα που γίνεται, υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν κληθείς να σχολιάσει το θέμα της προσφυγής της Εύας Καϊλή στο Eυρωκοινοβούλιο για την «παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας της»

Ο κ Ομράν τόνισε ότι «θεωρώ -χωρίς βέβαια να ξέρω ποια είναι η βάση της επιχειρηματολογίας- ότι θα είναι πολύ δύσκολο κάποιος να αποδείξει ότι παρακωλύθηκαν τα βουλευτικά της καθήκοντα επειδή παρακολουθείτο προκειμένου να διακριβωθεί αν έχει συμμετάσχει σε κάποιο ποινικό αδίκημα».

Σημειώνεται ότι κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Υπάρχουν δυο μορφές παραβίασης της βουλευτικής ασυλίας. Μέσα απ΄ τη δικογραφία παρατηρήθηκε από τους Βέλγους συνάδελφους αλλά και από μένα ότι ενώ ακόμα δεν είχε υπάρξει το γεγονός αυτό με τη βαλίτσα, την παρακολουθούσαν μέσα στο Κοινοβούλιο της Ευρωβουλής, αυτό είναι απαράδεκτο. Υπάρχουν στοιχεία ότι παρακολουθείτο η Εύα Καϊλή πριν αρθεί η ασυλία της και αυτό δημιουργεί τεράστιο νομικό θέμα».

Ακόμα ο κ. Ομράν σημείωσε «Ο δικαιολογητικός λόγος της ασυλίας κατά το ευρωπαϊκό δίκαιο είναι η προστασία των ευρωβουλευτών από τη σύλληψη από τη δίωξη, έτσι ώστε να μην παρακωλύεται η άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων. Το επιχείρημα αν καταλαβαίνω σωστά του δικηγόρου της είναι ότι παρακολουθείτο πριν από την αυτόφωρη σύλληψη της με τη βαλίτσα του πατέρα της. Άρα θεωρούν φαντάζομαι γιατί δεν καταλαβαίνω ακριβώς πώς το λένε ότι παραβιάστηκε η διαδικασία της άρσης ασυλίας, αλλά μπορεί κάποιος εύλογα να συνάγει ότι πώς θα διερευνηθεί η διεξαγωγή ενός ποινικού αδικήματος, πώς θα γίνει δηλαδή η έρευνα, εάν πρέπει κάποιος να αιτηθεί την άρση της ασυλίας του πιθανώς κατηγορούμενου. Δηλαδή είναι και λίγο παράλογο όχι μόνο νομικά, αλλά ξέρετε και σε πραγματικό επίπεδο. Άρα η ασυλία δεν φτάνει σε αυτό το επίπεδο ώστε να προστατεύεται κάποιος από την έρευνα η οποία γίνεται».

Ανέφερε επίσης ότι «θεωρητικά μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι μπορεί να συμμετάσχει στις διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου. Νομίζω ότι αυτό έχει υποστηρίξει και η ίδια. Τώρα κατά πόσον πρακτικά αυτό θα καταστεί δυνατό είναι μια άλλη ιστορία και δεν ξέρω και κατά πόσο την υπερασπιστική της γραμμή θα βοηθούσε μια τέτοια κίνηση το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος