Όπλα με “νοημοσύνη” τα Rafale – Τα στρατηγικά πλεονεκτήματά τους σύμφωνα με αντιπτέραρχο (video)

Για τα πλεονεκτήματα των έξι νέων μαχητικών αεροσκαφών Rafale που παραλαμβάνει σήμερα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μίλησε στην ΕΡΤ ο αντιπτέραρχος Ε.Α., Παναγιώτης Δημητριάδης, χαρακτηρίζοντας τα “όπλα με νοημοσύνη”.

«Η προσγείωση των αεροσκαφών Rafale απογειώνει τη θωράκιση της χώρας όσον αφορά την άμυνα, ικανοποιεί το αμυντικό δόγμα που είναι η αποτροπή, δίνει στρατηγικό βάθος επιτήρησης και στο τακτικό επιχειρησιακό περιβάλλον Αιγαίου – Μεσογείου καλύπτει και την Κύπρο και δίνει ένα όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης σε περίπτωση κάθε εχθρικής ενέργειας» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Δημητριάδης.

Απογειώνεται η θωράκιση της χώρας με τα Rafale

Μιλώντας για το σημαντικό αυτό όπλο ο αντιπτέραρχος εν αποστρατεία δήλωσε πώς η εμβέλειά τους φτάνει μέχρι το… σαράι του Ερντογάν στην Άγκυρα.

«Μπορεί να έχει δυνατότητα απεικόνισης ή ανίχνευσης στόχου στα 200 χλμ. Με το πλέονέκτημα ότι δεν μπορεί να αποκαλυφθεί το αεροσκάφος βάσει του συστήματος παθητικής ενέργειας Optronic» δήλωσε ο κ. Δημητριάδης.

Συγκρίνοντας τα υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη με τα F-16, με τα οποία ο ίδιος πετούσε, επισήμανε ότι τα Rafale έχουν “νοημοσύνη σαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο”.

«Έχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Σε σχέση με το F-16 μπορεί να κάνει ανάλυση όλων των δεδομένων από τους αισθητήρες που διαθέτει και να ετοιμάσει τακτική για τον πιλότο».

Ο ίδιος εκθείασε τη δυνατότητα διασύνδεσης των αεροσκαφών με τα ηλεκτρονικά συστήματα του πολεμικού ναυτικού καθώς και τις δυνατότητες που δίνει στην πολεμική αεροπορία χάρη στο μικρότερο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη συντήρησή του.
Παραθέτοντας έναν σημαντικό αριθμό πολεμικών όπλων και βλημάτων που μπορεί να μεταφέρει ο κ. Δημητριάδης εξήγησε τη σημασία τους για την Ελληνική Πολεμική αεροπορία.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης / ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος